7 obiceiuri care distrug frumusetea pielii

decupat_7 activitati care distrug frumusetea pieliiUnele persoane, desi au fost inzestrate de Mama Natura cu o piele frumoasa, nu ii ofera atentia cuvenita si nu se preocupa absolut deloc de ingrijirea sa. Pe de alta parte, exista o alta categorie de femei care, din dorinta exagerata de a se mandri cu pielea lor, se supun tratamentelor de infrumusetare costisitoare si folosesc produse cosmetice de cea mai inalta calitate, ignorand insa un lucru esential, si anume ca frumusetea, ca si fericirea, vine din lucruri marunte. Cu alte cuvinte, exista o serie de activitati pe care le facem involuntar si inconstient, dar care, din pacate, au efecte nocive asupra pielii noastre. Vi le dezvaluim in continuare si, daca va doriti o piele curata si tanara, va sfatuim sa fiti mai atente la rutina zilnica.



Alimentatia gresita

Nu mai este un secret pentru nimeni ca alimentatia joaca un rol esential in mentinerea sanatatii si frumusetii. Aportul de vitamine si minerale pe care-l asiguram zilnic organismului este direct proportional cu calitatea pielii. O dieta saraca in fructe si legume si bogata in alimente procesate va aduce foarte putini nutrienti pielii − prin urmare, celulele nu vor fi hranite. De asemenea, consumul zaharului in cantitati mari nu este benefic pielii, deoarece acesta are capacitatea de a reduce productia de colagen si elastina, factori esentiali in mentinerea aspectului tanar al pielii.

Hidratarea insuficienta

Hidratarea, atat din interior, cat si din exterior, este factorul principal in mentinerea frumusetii si tineretii pielii. Insa tineti cont ca sucurile din comert, bauturile indulcite si alcoolul nu aduc niciun beneficiu. Astfel, pe langa apa, ceaiuri fara zahar si sucuri naturale, consumati fructe cu o concentratie mare de apa, deoarece si acestea contribuie la hidratarea organismului. Totodata, folosirea untului de corp este ideala in acest proces, asigurand hidratarea si hranirea pielii si din exterior. Sauna, umeda sau uscata, facuta cel putin o data pe saptamana, joaca, si ea, rol esential in mentinerea unei pieli curate si hidratate.

Lipsa activitatii fizice

Persoanele care fac regulat miscare nu numai ca se simt bine fizic si psihic, dar au si o piele mult mai curata si mai luminoasa. Exercitiile fizice pun sangele in miscare si astfel acesta transporta mult mai usor substantele nutritive la suprafata epidermei. Pe de alta parte, transpiratia deschide porii si ajuta la eliminarea rapida a toxinelor si a impuritatilor din piele. Sfatul nostru este ca, dupa antrenamente, sa va spalati intotdeauna fata si corpul.

Dusuri cu apa fierbinte

Desi dusurile cu apa fierbinte ne plac, mai ales in timpul iernii, aflati ca pielea noastra nu este deloc incantata de aceasta alegere. Apa fierbinte distruge echilibrul natural al pielii si reduce stratul de grasime care ii mentine hidratarea si care o protejeaza de agresivitatea factorilor externi. In schimb, pentru a mentine fermitatea pielii, se pot face dusuri scotiene, adica apa rece, alternata cu cea calda.

Folosirea produselor de ingrijire neadecvate

De multe ori, nu suntem atenti atunci cand alegem un anumit demachiant, gel de dus sau balsam de corp si riscam ca produsul cosmetic sa nu fie destinat tipului nostru de piele si astfel sa-i facem mai mult rau decat bine. Cititi eticheta cu atentie si studiati amanuntit ingredientele. Nu folositi produse care contin chimicale, parabeni si coloranti sau care sunt extrem de parfumate, caci va puteti irita si usca excesiv pielea.

Fumatul

Fumul de tigara priveaza celulele pielii de oxigen si de nutrienti, sufocandu-le, si, in plus, contribuie la diminuarea elastinei si colagenului, fapt ce duce la imbatranirea prematura a pielii. Totodata, persoanele care fumeaza au o piele mai palida si sunt mult mai expuse aparitiei petelor de culoare. De asemenea, fumatul in prezenta razelor ultraviolete devine mult mai nociv pentru piele, facilitand aparitia ridurilor si chiar a cancerului de piele.

Dormitul cu parul desfacut

Desi este placut si sexy sa dormim cu parul desfacut, iata ca pentru pielea noastra efectele nu sunt aceleasi. Parul este un adevarat aspirator de praf, iar faptul ca acesta atinge pielea in cele aproximativ 8 ore de somn nu face decat sa o expuna continuu impuritatilor. Zonele cele mai expuse sunt, cu siguranta, fata, spatele si decolteul.

Text: Madalina Manole