7 lucruri care indica puterea unei femei

7 lucruri in puterea unei femei PRINCIPALAA avea putere inseamna a avea posibilitatea de a alege, a detine controlul, a putea influenta mediul in care traim, dar si pe cei din jurul nostru. Odata ce femeia si-a depasit rolul traditional, care presupunea sa stea acasa pentru a se ingriji de gospodarie si copii, a descoperit gustul puterii. Un gust uneori amar, alteori dulce. Si pentru ca in luna martie sarbatorim feminitatea, am pregatit un scurt inventar al lucrurilor care indica puterea unei femei.



Stima de sine

Stima de sine este unul dintre ingredientele principale in reteta puterii feminine. A te respecta pe tine insati, a avea incredere in tine si a-ti cunoaste potentialul sunt lucruri absolut necesare. Nu trebuie sa confundam stima de sine cu infatuarea. A-ti cunoaste calitatile, a te respecta tu pe tine si a cere si de la ceilalti respect nu inseamna ca esti infatuata, ci ca esti un om care se iubeste pe el, nu in sens narcisic, ci in modul firesc care te ajuta sa te privesti ca pe un om drag si sa iti oferi tu tie o viata cat mai buna.

Independenta

Independenta este o calitate indispensabila unei femei puternice. Pornind de la independenta emotionala si ajungand la cea financiara. Numai un om cu autonomie, care nu depinde de ceilalti, poate fi un om puternic. O femeie care isi castiga singura traiul nu va fi nevoita sa accepte umilinte din partea altora, o femeie care nu se lasa dominata emotional de alti oameni si care nu se lasa invinsa de dezamagirile vietii, ci merge mai departe, este, fara indoiala, o femeie puternica. Independenta inseamna ca putem supravietui pe cont propriu si ne face mai putin dependente de parerile celorlalti.

Calitatile

O femeie puternica este o femeie care isi cunoaste calitatile si defectele si nu se teme sa le recunoasca, nu incearca sa para altceva decat este si nici sa isi spuna punctul de vedere. Caci minciuna este, pana la urma, o dovada de slabiciune, iar asumarea vulnerabilitatilor, o dovada de putere.

Generozitatea

Generozitatea este o alta calitate pe care femeile puternice o au. Este important ca, atunci cand ai putere, sa le intinzi o mana de ajutor si celor mai slabi, caci acest lucru te face cu adevarat puternic. A incerca sa ii incurci pe ceilalti, sa le pui bete in roate, sa ii jignesti si sa le faci rau sunt semne de slabiciune. Un om puternic nu simte nevoia sa isi confirme puterea umilindu-i pe ceilalti.

Discretia si modestia7 lucruri in puterea unei femei SECUNDARA

Discretia si modestia sunt apanajele unui om puternic. O femeie puternica nu simte nevoia nici sa isi dovedeasca puterea in fata altora, nici sa o trambiteze. Ea stie ca este puternica si asta ii este de ajuns.

Inteligenta

O femeie puternica este o femeie inteligenta, care isi cunoaste calitatile si stie sa le foloseasca in cel mai bun mod. Si nu vorbim aici doar de inteligenta care presupune sa fii un bun profesionist, sa iti faci bine munca si sa ai succes in cariera, ci si de inteligenta emotionala care te ajuta sa faci alegeri bune in toate aspectele vietii, sa gasesti solutii la problemele care apar, sa poti sa iti dai seama de greselile tale si sa le indrepti. O femeie inteligenta stie de ce are nevoie si stie cum si cand sa ceara sau sa obtina aceste lucruri.

Iubirea

Niciodata o femeie puternica nu se va teme sa iubeasca, pentru ca va avea curajul sa isi asume un eventual esec si puterea sa isi revina daca va fi dezamagita. O femeie puternica isi va deschide inima, pentru ca iubirea nu inseamna renuntarea la tine insati, ci este, de fapt, tot un exercitiu de putere.

Text: Bianca Badescu