7 lucruri pe care barbatii divortati le au in comun

7 lucruri pe care barbatii divortati le au in comunInvata cum sa abordezi un barbat divortat… in functie de cate criterii prezentate mai jos indeplineste acesta! 

Raman in stare de soc multa vreme dupa divort

Asta se intampla la majoritatea pentru ca, statistic vorbind, peste 70% din cererile de divort la nivel mondial sunt depuse de catre sotii. Desi acestea incearca din rasputeri sa isi pastreze casnicia, si ajung uneori chiar si la terapii de cuplu, se pare ca barbatii nu iau in seama si nu constientizeaza pericolul real de divort, decat atunci cand sunt efectiv in pragul unuia.

Iubesc tehnologia

Se pare ca barbatii prefera jocurile pe net, pe televizor, telefoanele, aplicatiile, tabletele, laptopurile si orice alte cai de distragere de la viata maritala. Psihoterapeutii recomanda in acest sens atentie marita la tot ce poate implica activitatile de cuplu. Astfel, in mod normal, dupa o ora de joc la Nintendo, sotul ar trebui sa ii acorde sotiei sale “macar” o ora de activitati normale pentru un cuplu, astfel incat niciunul dintre ei sa nu se simta neglijat.

Au uitat de romantism

Daca la inceput nu se terminau niciodata invitatiile la cina, plimbarile in parc erau pe lista zilei, iar buchetele de flori apareau din senin, fara niciun motiv, la sfarsitul casniciei, monotonia poate deveni cuvantul de ordine. Barbatii divortati sunt “satui” de complimente si de gesturi frumoase sau, mai bine spus, de certurile din lipsa lor.

Nu lasa munca la… servici

Una din 5 casnicii se termina din cauza unui job prea solicitant, fie ca este acesta al sotiei, fie ca este al sotului. Si totusi, specialistii anunta ca, nici macar dupa ce divorteaza, barbatii nu o lasa mai moale, ci din contra, in loc sa incerce sa isi ”repare” viata, ei se cufunda si mai tare in responsabilitatile jobului.

Fac lucruri irationale cu banii

Daca pe parcursul vietii in doi a spus “pas” la foarte multe mofturi, cum ar fi vacantele cu prietenii, sporturi extreme costisitoare, masini sport, jocuri si gadget-uri, sa fii sigura ca, dupa divort, barbatul respectiv isi va face absolut toate placerile, chiar si din cele mai irationale.

Au dificultati in exprimarea emotiilor

“Cine s-a fript cu supa, data viitoare sufla si-n iaurt”, nu? Este de inteles de ce barbatul care a iubit odata si a iesit dintr-o relatie toxica este reticent in declaratii si nu numai. Si noi, femeile, procedam la fel, totusi.

Cauta aventuri, si nu stabilitate

Femeile se “arunca” foarte repede intr-o relatie serioasa, uneori mai repede decat ar trebui. Barbatilor le trebuie ani sa accepte fie si numai ideea ca trebuie sa o ia de la capat. Stiu ca pare ciudat, dar specialistii considera ca barbatii ies mult mai “sifonati” din orice relatie in care au investit sentimente, femeile avand capacitati mult mai mari de a trece peste perioadele depresive, survenite in urma unei relatii esuate.

 

Text: Alina Lupa