7 ponturi de styling pentru o siluetă minionă

Unele femei par mai frumoase pentru că știu să – și pună în evidență calitățile în aceeași măsură în care știu să mascheze cu stil defectele. Iată câteva mici trucuri de imagine care pot să – ți pună frumusețea siluetei în valoare și care să facă din micile imperfecțiuni , magie.

Secretul e simplu și stă în proporții . Picioarele sunt cele care creează acest efect optic de
alungire, înălțare . Cu cât picioarele par mai lungi, cu atât silueta devine una mai înaltă .Pantalonii și fustele cu talie înaltă

Pantalonii cu talie înaltă , subțiază silueta și bine asortați sunt un must have indiferent de sezon. Ai grijă să alegi mărimea corectă, pentru că una nepotrivită, mai mare sau prea mică, scade acel efect optic amintit anterior de alungire și, dimpotrivă, vei părea mică și îndesată .

Crop topurile sau bluzele scurte

 

Acest tip de bluze vin în completarea pantalonilor și fustelor cu talie înaltă . Ele fac ca trunchiul să pară mai mic, alungind picioarele și subțiind înteaga siluetă . Dacă nu ai o bluza scurtă apelează la un truc simplu, introdu bluza în fustă sau pantaloni!

Jachete cropped – anii 80` revin în trend

 

Jachetele cropped (decupate) marchează talia, ținand cont de „linia invizibilă“ și te ajută să creezi proporțiile dorite, dacă nu chiar ideale pentru o siluetă armonioasă . Au același efect precum crop top -urile de a obține iluzia unui trunchi mai scurt, alungind picioarele și totodată întregul silueta.

Rochii marcate în talie

Cu rochiile e foarte greu să nu- ți atingi obiectivele: feminitate și atitudine încrezătoare la cele mai înalte cote. Singurul element de care trebuie să ții cont este talia, care obligatoriu trebuie să fie marcată. Evident că și lungimea își are rolul ei în definirea ținutei. Cea mai indicată lungime pentru o silueta minionă este cea mini deoarece pune cel mai bine în valoare aspectul picioarelor. Nici fustele midi nu trebuie evitate, dimpotrivă sunt o soluție în situația în care consideri că picioarele tale nu sunt destul de tonifiate. Atenție, la o astfel de ținută , lungimea fustei să nu depășească linia genunchiului. Dacă ea e peste genunchi “ scurtează ” picioarele și clar nu este în avantajul purtătoarei.

Încălțămintea

În momentul în care vrei să construiești o ținută impecabilă, accentul trebuie să fie pus și pe încălțăminte, nu doar pe piesele vestimentare. Alegerea pantofilor potriviți poate fi o reală provocare. Dacă te numeri printre persoanele minione atunci ai încă un motiv să te bucuri, pantofii potriviți te vor face să te simți înaltă de fiecare dată când îi vei purta. Însă nu orice încălțăminte cu toc adaugă centrimetri în plus. Importanta este și culoarea: de preferat ar fi nude.

– Asa NU -Asa DA

Una cât mai apropriată de culoarea pielii pentru a da senzația de alungire. Dacă este vorba despre o pereche de sandale, nu este indicat să alegi o pereche cu breteua pe glezna. În schimb dacă îți place mult acest tip de încălțăminte, optează pentru o pereche cu breteaua situată câțiva cm mai jos de glezna. Un alt tip de încălțăminte ce ar trebui evitat sunt botinele. Precum și în cazul sandalelor menționate mai sus, linia formată între laba piciorului și gambă oferă senzația că piciorul se oprește în acel punct, scurtându-l.

Decolteul este un dublu ajutor

Alegerea decolteului, la o rochie sau la o bluză, poate fi o alternativă legată de gustul fiecărei persoane dar și de anumite trăsături fizice. Decolteul în V contribuie la iluzia optică de alungire, pe când decolteurile rotunde și asimetrice nu îți vor avantaja atât de mult proporțiile. Pentru a veni în completarea look-ului, poți alege o coafură cât mai elegantă, un coc în vârful capului sau o coadă de ponei (ponytail) stylish,lejeră.

Ținutele monocrome

Este foarte eficientă strategia de a folosi ţinutele într-o singură culoare pentru a obţine iluzia de centrimetrii în plus. Cu piesele vestimentare corect alese nu ai cum să dai greș. Combinațiile sunt atât de variate încât poți umple ușor zi de zi o săptămâna cu outfit-uri impecabile. Te poți juca cu ce piese dorești, de la salopete la rochii. Poți face combinații de fuste și bluze sau pantaloni și sacou, toate în aceeași culoare. La care să potrivești o curelușă subțire de nuanță ce armonizează ținută. La o fustă sau rochie, ori un trench cu talie înaltă de exemplu (stil anii ’50) dacă potrivești și o curea subțire, îți vei alungi picioarele.

Autor: Monica Toader