7 romane de dragoste pe care trebuie sa le citesti atunci cand esti indragostita

notebook“Love is in the air” si asta nu poate contesta nimeni. Sentimente impartasite, dorinta de a-l avea aproape mereu pe cel pe care-l iubesti, sentimentul de siguranta pe care ti-l ofera zilnic, dar si dragostea mare pe care i-o porti, toate sunt forme ale dragostei. Atat tu, cat si eu, si miliardele de persoane din lumea intreaga iubesc si sunt iubite si isi arata dragostea sub diferite forme.

Tocmai pentru ca cititul are un impact mare asupra noastra, am intocmit pentru tine o mica lista cu cele mai frumoase romane de dragoste pe care trebuie neaparat sa le citesti atunci cand esti indragostita. Lectura placuta!:)“Notebook” by Nicholas Sparks

“Notebook” este o poveste de dor si dragoste. Romanul incepe cu imaginea unui batran care-i citeste dintr-o carte galbena, veche unei femei in varsta. Aceste personaje se dovedesc mai tarziu a fi sot si sotie. Noah Calhoun si Allie Hamilton sunt doi indragostiti care au fost separati de al Doilea Razboi Mondial. Ei se intalnesc dupa 14 ani, iar dragostea unuia pentru celalalt este neschimbata. Cu toate ca iubirea dintre cei doi este nemarginita, destinul are alte planuri cu ei. Nicholas Sparks ne ofera o poveste fantastica de dragoste adevarata, nemuritoare, despre cum dragostea invinge toate obstacolele.

 

twilight“Twilight” by Stephenie Meyer (Amurg)

In aceasta fictiune paranormala dam peste mister si… multi vampiri. Aici faceti cunostinta cu tanara Isabella Swan, care tocmai se muta la tatal sau in micul oras Forks. Totul decurge normal in viata ei, asta pana cand il intalneste pentru prima data cu Edward Cullen. Punctul culminant al cartii il constituie descoperirea de catre Bella a faptului ca cel de care s-a indragostit este de fapt… un vampir. Twilight face ca vampirii sa arate bine – atat  fizic, cat si comportamental. In plus, cartea mai arata ca dragostea nu are margini si ca inimii nu ii poti porunci de cine sa se indragosteasca, caci frumoasa Bella este curtata atat de Edward cat si de varcolacul Jacob.

 

safe-haven“Safe Haven” by Nicholas Sparks (Refugiul)

O alta poveste cu adevarat minunata scrisa de Nicholas Sparks prezinta viata lui Katie care tocmai s-a mutat in Carolina de Nord pentru a fugi cat mai departe de trecutul care o ingrozeste. Ea evita sa mai aiba vreo relatie de dragoste  cu cineva, asta pana il intalneste pe Alex, un vaduv cu doi copii, si se indragosteste de el. Partea interesanta a cartii o reprezinta intoarcerea lui Kevin, sotul ei, care pretinde ca lucrurile merg perfect intre ei. In ciuda situatiei complicate, Katie isi da seama ca iubirea este cel mai potrivit refugiu. Acest roman vrea sa ne demonstreze ca iubirea poate fi impartasita oricui, atata timp cat acest “oricui” este persoana potrivita.

ps-i-love-you“P.S. I Love You” by Cecelia Ahern

Aceasta poveste ne demonstreaza ca dragostea, in toate formele ei, este eterna. Cand sotul ei, Gerry, moare, Holly simte ca se afla in imposibilitatea de a mai face fata cruzimii destinului. Dar durerea ii este atenuata in momentul in care, de ziua ei de nastere, primeste o scrisoare si o caseta audio de la nimeni altul decat sotul ei, care ii spune ca va primi o scrisoare in prima zi a fiecarei luni, timp de un an, si o sfatuieste sa urmeze sfaturile date. Gerry se semneaza in toate scrisorile cu “P.S. I love you”, de unde si numele cartii. Toate scrisorile o ajuta pe Holly sa se puna din nou pe picioare si sa inceapa sa traiasca din nou.

 

pride-and-prejudice“Pride and Prejudice” by Jane Austen

Aceasta poveste de dragoste ii are in prim-plan pe Elizabeth Bennett, o fata simpla, dar puternica si pe cel mai bogat om din oras, William Darcy. Este o capodopera clasica a literaturii, a carei actiune va ramane intiparita in memoria ta pentru o lunga perioada de timp. Ea arata ca iubirea poate inflori in pofida tuturor barierelor sociale si culturale.

love story“Love Story” de Erich Segal

Aceasta carte este una clasica si orice romantic trebuie sa o citeasca. Cartea prezinta povestea lui Oliver si Jenny si modul in care acestia se intalnesc, se indragostesc si se despart, in cele din urma. De la inceput, conversatiile lor sunt pline de viata si jucause si acest lucru iti starneste interesul. Dupa ce o pierde pe Jenny, Oliver isi alina durerea in bratele tatalui sau fata de care a fost intotdeauna distant. Ambele personaje sunt atat de duioase, incat iti vor ramane in minte chiar si dupa ce vei termina de citit cartea.

 

“Gone with the Wind” by Margaret Mitchell (Pe aripile vantului)

Triunghiul amoros dintre Scarlett, Ashley si Rhett este unul clasic in lumea fictiunii romantice. In aceasta carte vei cunoaste multiplele fatete ale personalitatii lui Scarlett, care pierde ceea ce iubeste si, surprinzator, se indragosteste de cel pe care il uraste.

 

Text: Andreea Popescu