7 semne ca relatia voastra incepe sa scartaie

cuppluVisam la o relatie perfecta, in care sa iubim si sa fim iubite in masura egala. Cu toate acestea, de multe ori ne amagim considerand ca ne-am gasit jumatatea, cand toate indiciile ne soptesc contrariul. Iata cum poti sa-ti dai seama ca relatia „se raceste”:

Nu te asculta. Un semn ca sentimentele si framantarile tale sunt neinteresante pentru el. Oamenii au nevoie de comunicare pentru a fi impliniti si pentru a simti apropierea de cei din jurul lor. Asa ca o relatie in care partenerul tau a devenit un zid mut nu mai poate fi ceva in care sa merite sa investesti sentimente.

 

Daca uita mereu de aniversari, iar florile sunt doar o amintire frumoasa, afectiunea lui pentru tine incepe sa paleasca. Atunci cand iubesti pe cineva, iti doresti sa-i faci surprize si cadouri frumoase si sa-l vezi fericit. In momentul in care consideri o corvoada sa-i aduci un mic dar sau in care uiti de zilele speciale pentru el, e clar ca intre voi s-a produs o ruptura.

Oriunde ar pleca, intarzie cat mai mult posibil sa vina acasa. Daca orice iesire a lui, fie ea la serviciu sau in alte locuri, se prelungeste mai mult decat normal, sau drumul catre casa este mereu presarat cu tot felul de popasuri, inseamna ca isi doreste sa faca orice altceva decat sa stea cu tine. Atunci cand vrei sa petreci cat mai putin timp cu partenerul de viata, este clar ca ceva este in neregula intre voi.

Daca evita momentele de apropiere intre voi, inseamna ca deja a inceput sa se distanteze de tine. Motivul poate fi simplul fapt ca din punctul lui de vedere, relatia voastra nu mai functioneaza sau nu mai este ceea ce-si doreste, ori ca incepe sa se indragosteasca de altcineva.

Tot ce spui sau faci ii pica pe invers. La orice fraza fara importanta se simte deranjat sau orice mic gest al tau il enerveaza? Tu ramai uimita si nu intelegi ce s-a intamplat? Atunci ceva nu mai merge intre voi, iar aceste lucruri mici sunt doar pretextele pentru a-si descarca frustrarile pe care le are in ceea ce te priveste. Discuta cu el si afla care sunt adevaratele motive ale supararii lui, inainte sa te invinovatesti inutil.

Certurile casnice cresc ca ciupercile dupa ploaie? Este normal ca in orice cuplu sa existe mici divergente referitoare la problemele casnice, mai ales atunci cand partenerii locuiesc de mult timp impreuna. Insa daca acestea devin apasatoare si va certati non-stop ba ca este apa in baie, ba ca praful e prea gros sau sosetele sunt in cu totul alt loc decat ar trebui, ori nu sunteti compatibili, ori unul dintre voi isi doreste altceva.

Cand ezita frecvent sa te scoata in oras si deja a trecut destul de mult timp de la ultima voastra iesire impreuna, ceva este putred in intentiile lui. In plus, gaseste tot felul de pretexte, ba ca este obosit, ba ca e prea aglomerat traficul? Dar pe de alta parte, el iese destul de mult pe cont propriu? Atunci are o problema. Ori se gandeste la o despartire, ori se intalneste cu altcineva, ori ceva il face sa se rusineze cu tine. Oricum ar fi, acest gen de comportament nu prevesteste un viitor roz. Din nou, solutia este sa comunicati, sa va spuneti unul altuia care sunt problemele care va framanta.

Text: Bianca Badescu