7 tehnici de masaj facial pentru inviorarea tenului

inviorarea_tenului1 . Umeziti doua discuri de vata in ceai de musetel. Intindeti- va pe pat, punandu- va un prosop infasurat sub genunchi si asezati discurile de vata pe ochi. Respirati incet, imaginandu- va aerul circuland in fiecare parte a corpului. Odihniti-va asa timp de trei minute, apoi inlaturati discurile de vata.

 

2 . Asezati-va in fata unei oglinzi,cu spatele drept si umerii relaxati. Inspirati si, in timp ce expirati, intoarceti-va usor capul, atat cat sa va simtiti confortabil, pentru a va uita peste umarul drept. Mentineti pentru trei secunde si usor, intoarceti capul pentru a va uita in fata. Repetati pe partea stanga, incepand sa intoarceti capul in timp ce expirati

 

3 . Aplicati pe palme o crema hidratanta (puteti folosi crema dumneavoastra zilnica). Aplicati crema usor, pe toata fata. Puneti-va ambele palme pe fata si, in timpul expirariii, masati-va usor fata de la mijlocul ei spre fiecare latura.

 

4. Puneti-va toate degetele pe frunte si apasati pe piele folosindu-va buricele degetelor. Faceti cercuri spre urechi intr-un ritm constant, pana cand simtiti ca fruntea incepe sa se incalzeasca. Mutati degetele in alt loc, pe rute, si repetati pana cand ati acoperit toata suprafata fruntii. Mentineti ritmul miscarilor constant.

 

5. Puneti-va degetele pe obraji, pe fiecare parte a nasului. Apasati usor cu buricele degetelor si faceti mici cercuri ritmice inspre urechi. Mentineti un ritm dinamic si constant pentru a stimula muschii, dar nu apasati foarte tare. Repetati de trei ori, mutandu-va de-a lungul maxilarului.

 

6. Puneti-va partea exterioara a degetelor mari pe pometii obrajilor, aproape de nas. In timp ce expirati, ridicati ca si cum ati incerca sa intindeti pometii. Utiizati presiune medie. Mentineti, numarand pana la cinci si, in timp ce inspirati, dati drumul usor. Repetati miscarea in punctul de mijloc al pometilor si apoi in coltul exterior.

 

7 . Mutati-va la barbie. Apasati cu ajutorul degetelor ambelor maini in muschiul barbiei si faceti cercurile ritmice de la pasul doi. Strangeti dintii, veti simnti o miscare a muschiului sub degetele dumnevoastra; apoi puneti-va degetele mari sub barbie, tinand celelalte degete libere. Inspirati si in timp ce inspirati, apasati cu degetele mari sub mandibula. Mentineti, numarati pana la trei si dati drumul incet. Faceti acest exercitiu pe toata suprafata maxilarului..

 

Text: Andreea Popescu