7 trasaturi surprinzatoare pe care barbatii le considera atractive la femei

Atunci cand ne intrebam „ce trasaturi fizice apreciaza in mod special barbatii in cazul femeilor?”, probabil ca una dintre variantele des mentionate ar fi „sanii mari”. In mod surprinzator, studiile bazate pe „urmarirea ochilor” (o tehnologie care monitorizeaza miscarile oculare ca mijloc de detectare a anomaliilor sau de a studia modul in care oamenii interactioneaza cu texte sau imagini) au demonstrat ca barbatii verifica mai intai sanii si talia femeilor pe care le vad pentru prima data, insa exista mult mai multe detalii fizice pe care le au in vedere.

Arta seductiei: cum ajungi sa o stapanesti

Pe baza unei serii de studii, Business Insider a intocmit o lista cu cele mai frumoase trasaturi fizice feminine in acceptiunea barbatilor, impreuna cu dr. Midge Wilson, profesor de Psihologie si Studii de Femei si Genuri, de la Universitatea DePaul. Ei au numit-o „evaluare de fitness pentru reproducere”, descriind procesul in care un barbat „analizeaza” o femeie pentru potentialul de imperechere.1. Raportul talie-sold

Daca o femeie are solduri late, instinctele primare ale unui barbat sunt actionate de anumite mecanisme care evidentiaza faptul ca sunt potrivite pentru a da nastere unor copii sanatosi.

Cercetatorii au descoperit ca un raport de 7/10 este deosebit de favorabil in ceea ce priveste dimensiunile taliei si soldurilor, inseamnand ca barbatii prefera o talie ingusta si solduri late, in detrimentul altor structuri ale corpului unei femei.

            2. Par sanatos

Un alt studiu a demonstrat ca parul lung, bogat si stralucitor este extrem de atractiv.

Femeile cu multe fire de par alb, de exemplu, sunt mai putin atragatoare pentru barbati, deoarece nu arata atat de tinere si, prin urmare, nici fertilitatea nu mai este la cote maxime.

            3. Mai putin machiaj

Contrar asteptarilor femeilor care pun accent pe un machiaj eleborat pentru a cuceri un barbat, cercetarile au dovedit ca barbatii prefera femeile care nu folosesc produsele de machiaj in exces.

Mai exact, cele mai castigate sunt doamnele si domnisoarele care utilizeaza cu 40% mai putine produse cosmetice decat sunt folosite in mod obisnuit de reprezentantele sexului frumos, chipurile naturale fiind considerate mult mai atragatoare.

            4. Un zambet pe fata

Fireste, toti preferam sa ne inconjuram de oameni pozitivi si fericiti, pentru ca o astfel de atitudine ne infuenteaza foarte mult propria stare de bine.

Dincolo de faptul ca barbatii sunt atrasi de femei increzatoare si cu simtul umorului, acestia sunt incantati si daca acestea zambesc si au o dantura ingrijita.

            5. Poarta rosu

Exista zeci de studii care arata ca purtarea hainelor de culoare rosie stimuleaza simturile si sporeste atractia.

Cu alte cuvinte, piesele vestimentare in nuante de rosu pot actiona ca un afrodiziac puternic asupra barbatilor.

            6.  Lungimea bratelor

O femeie inalta, cu picioarele lungi va atrage, cu siguranta, admiratori. Insa chiar daca oamenii nu-si dau seama, bratele lungi sunt, de asemenea, o caracteristica pe care barbatii o cauta in mod subtil la o femeie.

Cercetatorii au descoperit ca barbatii prefera femeile cu brate mai lungi si mai subtiri, care au o circumferinta mai mare – probabil pentru imbratisari, dar si ca un indiciu al capacitatilor fizice pe care le au.

            7. Aspectul general

O persoana care poarta imbracaminte curata si este, in general, preocupata de aspectul sau fizic, dar si al hainelor, are sanse mai mari sa atraga in mod pozitiv atentia unei persoane de sex opus.

Aceasta arata ca veti fi un partener ideal pentru ca sunteti sanatosi, puternici si, in cele din urma, puteti avea grija de voi insiva.

Text: Iulia Mirica