7 trăsături surprinzătoare pe care bărbații le consideră atractive la femei

Atunci când ne întrebăm „ce trăsături fizice apreciază în mod special bărbații în cazul femeilor?”, probabil că una dintre variantele des menționate ar fi „sănii mari”. În mod surprinzător, studiile bazate pe „urmărirea ochilor” (o tehnologie care monitorizează mișcările oculare că mijloc de detectare a anomaliilor sau de a studia modul în care oamenii interacționează cu texte sau imagini) au demonstrat că bărbații verifică mai întâi sănii și talia femeilor pe care le văd pentru prima dată, însă există mult mai multe detalii fizice pe care le au în vedere.

Arta seducției: cum ajungi să o stăpânești

Pe baza unei serii de studii, Business Insider a întocmit o lista cu cele mai frumoase trăsături fizice feminine în accepțiunea bărbaților, împreună cu dr. Midge Wilson, profesor de Psihologie și Studii de Femei și Genuri, de la Universitatea DePaul. Ei au numit-o „evaluare de fitness pentru reproducere”, descriind procesul în care un bărbat „analizează” o femeie pentru potențialul de parteneră.1. Raportul talie-șold

Dacă o femeie are șolduri late, instinctele primare ale unui bărbat sunt acționate de anumite mecanisme care evidențiază faptul că sunt potrivite pentru a da naștere unor copii sănătoși.

Cercetătorii au descoperit că un raport de 7/10 este deosebit de favorabil în ceea ce privește dimensiunile taliei și soldurilor, însemnând că bărbații preferă o talie îngustă și șolduri late, în detrimentul altor structuri ale corpului unei femei.

Farmaciștii Catena recomandă crema pentru vergeturi Rilastil Stretch Marks, un tratament specific antivergeturi care, prin textura bogată și cremoasă, este potrivită pentru un masaj lung și pozitiv. Crema vergeturi conține un complex de aminoacizi, vitamine și ulei din tărâțe de ovăz care cresc elasticitatea pielii și luptă împotriva deteriorării acesteia.

2. Păr sănătos

Un alt studiu a demonstrat că părul lung, bogat și strălucitor este extrem de atractiv.

Femeile cu multe fire de păr alb, de exemplu, sunt mai puțin atrăgătoare pentru bărbați, deoarece nu arată atât de tinere și, prin urmare, nici fertilitatea nu mai este la cote maxime.

Pentru un păr sănătos, farmaciștii Catena recomandă BIOCLIN BIO-FORCE Șampon Fortifiant, un șampon delicat și revitalizant, care acționează împotriva căderii părului. Acest șampon oferă părului vitalitate și catifelare, hrănindu-l și stimulând creșterea acestuia.

3. Mai puțin machiaj

Contrar așteptărilor femeilor care pun accent pe un machiaj elaborat pentru a cuceri un bărbat, cercetările au dovedit că bărbații preferă femeile care nu folosesc produsele de machiaj în exces.

Mai exact, cele mai câștigate sunt doamnele și domnișoarele care utilizează cu 40% mai puține produse cosmetice decât sunt folosite în mod obișnuit de reprezentantele sexului frumos, chipurile naturale fiind considerate mult mai atrăgătoare.

Farmaciștii Catena recomandă apa micelară de la Rilastil din gama Daily Care, care are o formulă delicată pentru curățarea fetei și ochilor. Este potrivită pentru orice tip de piele, chiar și pentru cea mai sensibilă și delicată. Nu necesită clătire.

 4. Un zâmbet pe față

Firește, toți preferăm să ne înconjurăm de oameni pozitivi și fericiți, pentru că o astfel de atitudine ne influențează foarte mult propria stare de bine.

Dincolo de faptul că bărbații sunt atrași de femei încrezătoare și cu simțul umorului, aceștia sunt încântați și dacă acestea zâmbesc și au o dantură îngrijită.

5. Poartă roșu

Există zeci de studii care arată că purtarea hainelor de culoare roșie stimulează simțurile și sporește atracția.

Cu alte cuvinte, piesele vestimentare în nuanțe de roșu pot acționa că un afrodiziac puternic asupra bărbaților.

6.  Lungimea brațelor

O femeie înaltă, cu picioarele lungi va atrage, cu siguranță, admiratori. Însă chiar dacă oamenii nu-și dau seama, brațele lungi sunt, de asemenea, o caracteristică pe care bărbații o caută în mod subtil la o femeie.

Cercetătorii au descoperit că bărbații preferă femeile cu brațe mai lungi și mai subțiri, care au o circumferința mai mare – probabil pentru îmbrățișări, dar și că un indiciu al capacităților fizice pe care le au.

7. Aspectul general

O persoană care poartă îmbrăcăminte curată și este, în general, preocupată de aspectul sau fizic, dar și al hainelor, are șanse mai mari să atragă în mod pozitiv atenția unei persoane de sex opus.

Aceasta arată ca vei fi un partener ideal pentru că sunteți sănătoși, puternici și, în cele din urmă, puteți avea grijă de voi înșivă.

Foto: shutterstock