7 trucuri pentru ochi mai expresivi

Ochii, buzele şi dantura sunt primele care atrag atenţia la prima întâlnire. Din această cauză, multe femei se simt complexate pentru că ori au pleopele prea lăsate şi ochii lor par mici, ori au buzele subţiri sau dinţii un pic mai îngălbeniţi şi strâmbi.

Despre buze şi dantură şi ce înseamnă un zâmbet perfect vom povesti într-un articol viitor, însă astăzi te vom învăţa câteva trucuri pentru a-ţi scoate ochii în evidenţă.

În fiecare an apar noi metode de a-ţi îmbunătăţi aspectul fizic, iar unele trucuri, deşi sunt vechi de când lumea, sunt la fel de utile acum că în trecut. De exemplu, pentru ochi trebuie să ţii cont întotdeauna ca:

– atunci când aplici mascara, să ţii bărbia în sus, astfel încât produsul să nu ajungă pe pleoape;

– foloseşte degetele atunci când aplici crema hidratantă sau produsele anticearcăn, căldura corpului topeşte produsul mai repede şi îl ajută să intre mai repede în piele;

– foloseşte mascara maro pentru un aspect mai natural pe durata zilei.

Orice privire poate căpata amploare şi poate deveni mai atrăgătoare cu ajutorul machiajului potrivit. Potrivit specialiştilor în make-up, există două elemente principale cu care trebuie să lucrezi (pleoapele si genele) şi trei instrumente cosmetice (mascara, creionul de ochi şi fardul) pe care este musai să le folosim dacă ne dorim ochi expresivi. Atenţie! Acestea nu trebuie să lipsească niciunei femei.Iată şapte trucuri care te vor ajuta să ai ochi expresivi

  1. Sprâncenele schimbă orice chip. Cu cât sunt mai definite şi mai dese, cu atât sprâncenele oferă mai multă expresivitate chipului. Este foarte important ca acestea să fie uşor arcuate şi pieptănate.
  2. Iluminatorul oferă un aspect tânăr pielii şi poate fi folosit pentru a ne face ochii mai expresivi. După ce conturăm sprâncenele cu creion, fard sau mascara specială, se aplică iluminator sub sprânceană, şi în colţul interior al ochilor.
  3. Eyelinerele, cat-eye nu se vor demoda curând, pentru că dau ochilor frumuseţe şi creează dimensiuni. Tuşul aplicat pe pleoapa superioară oferă un efect de adâncime şi de mister ochilor.
  4. Smokey eyes este în continuare una dintre cele mai populare tehnici de make-up a ochilor. Machiajul se potriveşte în orice moment al zilei, dacă sunt alese culorile potrivite.
  5. Pentru a mări ochii, se foloseşte un creion alb. Cu ajutorul acestuia se face un un punct în interiorul ochilor dinspre nas şi se blenduieşte, în special spre pleaopa interioară. În colţurile exterioare ale ochilor, spre urechi, se foloseşte un fard închis la culoare care se aplică şi sub gene, pe pleoapa superioară.

  1. Pentru alungirea genelor, înainte de aplicarea rimelului, se foloseşte un ondulator pentru acestea. Apoi, se aplică rimelul începând de la baza firelor, continuând spre vârfuri, cu mişcări liniare, dinspre extremităţile ochiului, adică stânga-dreapta şi invers.
  2. Un ultim truc pentru a scoate în evidenţă ochii, este alegerea potrivită a culorii rujului. Acesta ar trebui să fie nude sau doar un gloss incolor.