8 lucruri ce trebuie evitate pentru mentinerea sufletului tanar

shutterstock 37151590Pe masura ce imbatranim, intampinam dificultati in a ne ascunde adevarata varsta. In afara aparitiei ridurilor si a anumitor afectiuni specifice varstei (in privinta carora nu se poate face nimic), exista si unele lucruri pe care le poti evita sau macar ascunde.

Este adevarat ca, odata cu inaintarea in varsta, stilul vestimentar se schimba, mentalitatea la fel, de gusturi nici nu mai discutam. Nu poti evita aparitia ridurilor, insa poti lua masuri in ceea ce priveste atitudinea ta si sa faci un mic efort sa te mentii tanara, macar in minte si suflet. Prin urmare, ar fi mai bine sa renunti la urmatoarele lucruri, inainte ca ele sa devina o obisnuinta.

  1. Discutiile despre problemele de sanatate au devenit la fel de normale ca si barfa.
  2. Ai inceput sa gasesti tot felul de modalitati de a introduce in discutiile cu prietenii, rudele, familia problemele tale cu timpul. Ai inceput sa te vezi mai in varsta decat esti si continui cu aceasta idee fixa chiar daca cei apropiati iti spun ca nu e adevarat.
  3. Atunci cand esti invitata la restaurant de catre prietenii tai, iei nota de plata si iti calculezi ce ai consumat pana la ultimul banut. De tips nici nu se mai pune problema.
  4. Ai inceput sa ai conversatii lungi si dese despre vreme si trafic. Despre discutiile legate de aparitia anumitor boli nici nu mai trebuie sa amintim, deoarece acestea sunt infinite.
  5. Ai un tub de medicamente in care iti tii ascunse vitaminele, analgezicele si crema pentru protectie solara, ferite de vazul lumii. Le ascunzi pentru a nu fi nevoita sa recunosti ca ai nevoie de medicamentatie.
  6. Preferi sa te plimbi in parc decat sa te duci la restaurant, baruri sau in magazine. Motivul? Muzica este data prea tare si te dor urechile.
  7. Ai inceput sa intelegi gresit versurile melodiilor si iti certi copiii pentru ca fredoneaza prea tare o melodie anume.
  8. Ai inceput sa iti cumperi pantofi speciali pentru persoanele de varsta a 2-a si pantaloni cat mai largi.

Nu uita: se spune ca sufletul nu este supus trecerii timpului. Orice varsta ai avea, sufletul iti va ramane mereu tanar. Insa trebuie sa il ajuti sa ramana asa! Succes!

Text: Andreea Popescu