A fi sau a nu fi… bronzata cu urme. Asta-i intrebarea!

shutterstock_99214634Caldura de afara te duce cu gandul la mare, distractie pana dimineata, costume de baie minuscule, racoritoare si, de ce nu, la corpuri care de care mai lucrate – sau nu – etalate pe toata suprafata plajei, strandului. Unde te uiti, ca si femeie chiar, ochii iti fug la formele altor femei (fara nicio tenta de lesbianism), la costumul lor de baie, la celulita, colaceii si posteriolul lor.

Parca va si aud: “Tu ai vazut cata celulita avea fata aceea pe picioare?” sau “Ai vazut ca, desi este slaba, are posteriorul imens?”. Stiu, stiu, asta este firea feminina si mai stiu ca noi nu barfim, ci doar ne spunem punctul de vedere :). Caldura face din ce in ce mai multe “victime” in randul femeilor, iar temperaturile ridicate cer masuri extreme. De parca sutienul acela era de vina ca iti este tie cald. Nu conteaza foarte mult de ce isi dau femeile sutienele jos la plaja si fac topless, ci ceea ce vad cei din jur. Se stie de cand lumea si pamantul ca nurii femeilor difera, ca unul este mai mic decat celalalt sau ca Mama Natura a fost generoasa doar cu unele femei. Indiferent de forma sanilor, cert este ca toate femeile au doi, mai mari, mai mici, siliconati sau nu. Incert este de ce unele femei aleg sa-si arate sanii si altele nu. Oare chiar atat de mare este dorinta aceasta de a avea un corp uniform incat sa accepti de bunavoie si nesilita de nimeni sa iti arati sanii unei multimi de oameni, cunoscuti sau necunoscuti?

 

Soare, soare, petele de pe mine fa-le sa dispara…

Cum spuneam, vara, femeile se incadreaza in doua categorii. Cele care fac topless si cele care nu fac. Vreau sa precizez de la inceput ca nu am nimic cu femeile care fac topless, ci am o problema cu cele care fac topless in ciuda dimensiunilor pe care le au. Pentru a arata inca o data femeilor ca nu este normal sa faci topless dupa o anumita varsta, in ciuda faptului ca se expun la foarte multe riscuri, nici nu lasa o impresie placuta celor care trec pe langa ele. Pentru asta, saptamana trecuta am fost la plaja si am tinut sa vorbesc cu niste barbati, de diferite varste, carora le-am cerut parerea sincera in ceea ce le priveste pe femeile de peste 40 de ani care aleg sa faca topless. De exemplu, Sorin, un tanar in varsta de 27 de ani, mi-a marturisit ca nu are nimic impotriva femeilor trecute de a doua tinerete care fac toples, atata timp cat mama lui nu este cea care isi arata nurii pe plaja.

 

Gabriel, un barbat ceva mai in varsta, mi-a spus cu un dezgust total ca nu este normal ca bunicile (asta ca sa il citez) sa stea dezbracate. “Unu la mana, ca ele nu se mai imbraca in rochii de seara cu spatele gol pe strada ca sa se simta jenate ca au urme pe spate, si doi la mana, ar trebui sa se gandeasca ca trecerea anilor si-au facut aparitia pe trupurile lor, plus ca nu mai au nici 50 de kg si nici pielea ferma.”

Devenind un subiect atat de controversat, am decis sa stau de vorba cu Valentina, o doamna la aproape 50 de ani (sper sa nu fii avut mai putin :)), care facea topless, ce-i drept, retrasa sub o umbrela. Desi nu a fost foarte cooperanta la inceput, intrebarea mea parandu-i indiscreta, intr-un final a acceptat sa stea de vorba cu mine. Adevarul este ca am ramas putin surprinsa de raspunsul dat, fiind de altfel si unul scurt si la obiect: “Nu mai am inhibitii”. Sa fie oare raspunsul pe care il asteptam de mult timp? Voi ce parere aveti?

Text: Andreea Popescu