Abstinenta sexuala duce la formarea relatiilor de durata

shutterstock_25529158Cuplurile care se abtin de la sex pentru o perioada de sase luni din momentul in care s-au cunoscut, si nu intretin relatii sexuale din prima seara cu potentialii parteneri de viata, tind sa fie mai fericite si sa aiba relatii de durata, conform unui nou studiu in domeniu.

Cercetatorii de la Universitatea Cornell, care au efectuat studiul, sunt de parere ca satisfactia sexuala timpurie este ingredientul cheie al relatiilor sanatoase.

“Activitatea sexuala poate avea efecte de durata asupra calitatii relatiei,” au declarat cercetatorii citati de catre cotidianul The Independent.

“Curtarea persoanei iubite este necesara deoarece timpul alocat curtarii ii poate face pe tinerii indragostiti sa-si gaseasca punctele commune, sa vada cat de compatibili sunt ca si persoane si totodata pentru a-si construi un viitor impreuna”.

Conform savantilor, uneori persoanele tinere aleg abstinenta sexuala la inceputul unei relatii, atunci cand acestea nu sunt pregatite sa se implice emotional. Mai mult, studiile recente au demonstrat ca un procent semnificativ al relatiilor serioase au inceput fara vreo implicatie sexuala. In studiul oublicat in jurnalul american de casatorie si familie, s-au analizat datele a 600 de cupluri. In urma analizarilor facute, s-a constatat ca pentru unul din trei barbati si femei, implicarea sexuala a avut loc in prima luna, in timp ce pentru aproximativ 28% dintre cei intervievati, intamplarea a fost amanata pe o perioada de sase lui. Conform studiului, femeile care au nu au intretinut relatii sexuale cu partenerii de viata la inceputul relatiei, au fost mai succesibile sa se casatoreasca cu aceeasi persoana, comparativ cu doar 6,5% dintre femeile care au cazut prada din prima seara.

Cupluri au fost, de asemenea, rugate sa acorde un punctaj calitatii relatiei lor, comunicarii si a frecventei conflictelor. Rezultatele au aratat ca femeile care au amanat orice implicatie sexuala cu partenerul de viata au acordat punctaj maxim calitatii relatiei lor, lucru ce denota ca, sexul chiar are un impact mare asupra unei relatii. O tendinta similara a fost gasit si in cazul barbatilor, insa diferentele nu au fost atat de mari.

Cercetatorii sunt de parere ca explicatia acestor rezultate vin tot din partea femeilor dat fiindca acestea sunt mult mai atente si mai sensibile cand vine vorba de intemeierea unei relatii de lunga durata. Cu toate acestea, se pare ca atat timp cat doi parteneri sunt pe aceeasi lungime de unda si au o viziune reciproca a unei vieti impreuna pe viitor, nu exista nicio regula de care sa se tina cont.

 

Text: Andreea Popescu