Adela Popescu si Connect-R te intreaba: “Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?“

-0aa0Connect-R_12Agentia de Dezvoltare Comunitara “Impreuna” in parteneriat cu UNICEF au lansat la Reader’s Café proiectul “Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?“. Proiectul face parte din Campania UNICEF de participare scolara “Hai la scoala!” si are ca scop promovarea educatiei in randul copiilor romi.

Cu ajutorul a cincisprezece modele de reusita din randul romilor, care au avut de infruntat aceleasi probleme ca si copiii din ziua de azi, s-a realizat un film documentar in care fiecare persoana isi povesteste istoria si cum i-a ajutat scoala sa reuseasca in viata. In cadrul evenimentului au fost prezentate un trailer al acestui documentar, o brosura cu interviurile realizate si o expozi?ie de fotografie realizata de Geraldine Aresteanu cu persoanele rome de succes implicate.

Proiectul este sustinut de artistii Adela Popescu ?i Connect-R.  Printre invitatii speciali la eveniment s-au numarat: Oana Badea – Secretar de Stat in Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ilie Dinca – Presedinte al Agentiei Nationale pentru Romi – si o serie de personalitati reprezentand guvernul sau societatea civila.

Proiectul „Ce vrei s? te faci cand vei fi mare?” va continua cu o caravana de prezentare a filmului documentar si a expozi?iei de fotografie în 30 de scoli din tara implicate în campania de participare scolara „Hai la scoala!” si cu intalniri intre copiii din aceste scoli si persoanele rome de succes prezentate.

La finalul proiectului sunt asteptate ca rezultate constientizarea a 600 de copii romi si neromi cu privire la rolul educatiei in evolutia profesionala, constientizarea cadrelor didactice din 30 de scoli cu privire la dificultatile de integrare cu care se confrunta copiii apartinand grupurilor vulnerabile, cat ?i demontarea stereotipurilor legate de romi in comunitatile vizate.

Text: Alexandra Lupu