Adele a castigat Oscarul pentru “Cel mai bun cantec original” pentru piesa “Skyfall”

movies-oscars-adele-skyfallCelebra cantareata Adele a mai bifat inca un succes in palmaresul ei demn de invidiat. Frumoasa cantareata britanica a castigat premiul Oscar pentru “cel mai bun cantec original” cu piesa “Skyfall”, coloana sonora a filmului “James Bond”.

Producatorul piesei, Paul Epworth, s-a aratat extrem de emotionat in momentul acordarii premiului, dat fiind ca “Skyfall” este prima piesa din seria “James Bond” care a castigat un premiu la Academy Award.

“Va multumesc foarte mult, acest lucru este uimitor”, a declarat Adele atunci cand i-a fost inmanat premiul. Chiar daca Adele este cunoscuta pentru discursurile sale de multumire pline de emotie, in noaptea decernarilor premiilor aceasta i-a dat cuvantul lui Paul Epworth care a tinut sa multumeasca familiei sale, dar si lui Adele pentru premiul castigat.

“Multumesc sotiei si fiicei mele, Danielle Vivienne, lui Joe si Matt, care au petrecut ore intregi pentru realizarea acestei melodii. Si, mai presus de toate, as dori sa-i multumesc lui Adele pentru ca este cea mai buna persoana cu care am lucrat pana acum si pentru faptul ca este de-a dreptul uimitoare.”

“Skyfall” i-a adus lui Adele un premiu la Globurile de Aur, la care se adauga si premiul Grammy castigat in ianuarie. 

In afara acestei melodii, numai trei au mai reusit performanta de a fi nominalizate la Oscar: „Live and Let Die” (1973, interpretata de Paul McCartney si Wings), „Nobody Does It Better” din filmul „The Spy Who Loved Me” (1977 „Spionul care ma iubea”, interpretata de Carly Simon) si „For Your Eyes Only” (1982, interpretata de Sheena Easton).

Text: Andreea Popescu