Adele iese suplă din izolare. Uite cum a reuşit asta!

Cântăreaţa britanică Adele, în vârstă de 32 de ani, a slăbit foarte mult în această perioadă de izolare, deşi majoritatea oamenilor se îngraşă. Mâncatul compulsiv şi lipsa mişcării fiind principalele cauze ale creşterii în greutate. Însă vedeta nu s-a comportat ca restul lumii, ci a muncit mai mult ca de obicei pentru a arăta bine.

Astăzi, de ziua ei, Adele a postat pe Instagram o fotografie în care este de nerecunoscut. În descrierea postării vedeta mulţumeşte tuturor celor care i-au urat de La mulţi ani: „Mulţumesc pentru urări. Sper că sunteţi sănătoşi în vremurile astea nebune. Vreau să mulţumesc celor aflaţi în prima linie, care se luptă pentru sănătatea noastră riscându-şi viaţa”, a scris cântăreaţa. 

https://www.instagram.com/p/B_1VGc5AsoZ/

Pentru a arăta aşa de bine, Adele a recunoscut că urmează dieta Sirtfood şi că face exerciţii de Pilates. Dieta minune, bazată pe consumul de nap şi hrişcă este folosită şi de Pippa Middleton, sora mai mică a lui Kate Middleton.



Ce este dieta Sirtfood

Dieta Sirtfood a apărut în anul 2016 şi a devenit foarte populară în rândul celebrităţilor. În 2019 ajungând să se claseze pe locul al şaptelea în topul celor mai căutate diete  de pe Google.

The Sirtfood Diet” este o carte scrisă de doi nutriţionişti britanici, Aidan Gogging şi Glen Mattena. Ea a fost publicată în 2017 şi promitea pierderea a 3,5 kg în şapte zile a celor care o respectau.

Pe lângă alimentaţia bogată în nap şi hrişcă, dieta mai prevede şi consumul de varză kale, vin roşu, ciocolată neagră şi ceai matcha, considerate benefice pentru sporirea energiei.

Dieta Sirtfood include alimente cu un conținut bogat de sirtuină, o proteină care controlează metabolismul celulelor. Practic, sirtuinele reglează fluxul biologic al organismului, opresc sau pornesc funcţionarea anumitor gene şi protejează celulele împotriva declinului provocat de îmbătrânire.

Ce alimente trebuie consumate în dieta de 14 zile

Aşadar, pentru rezultate rapide, gustările trebuie să conțină fructe precum: afine, căpșuni, mere, portocale, legume ca: varza creață, rucola și ceapa, dar și alimente precum: măslinele, caperele, turmericul, napul şi hrişca. Însă nu trebuie să ne privăm de micile plăceri. Vinul roșu, cafeaua și ciocolata neagră, de asemenea, au un conținut bogat de sirtuină și pot fi consumate în această dietă.

Alimentele din dieta Sirtfood sunt capabile să regleze metabolismul în același timp în care cresc masa musculară și mențin celulele într-o stare perfectă. Se spune că unii dintre cei mai sănătoși oameni din lume mănâncă alimente ce aparțin dietei Sirtfood și prezintă cele mai scăzute riscuri de apariție a obezității și ale altor afecțiuni cronice. 

Autorii dietei cu sirtuină recomandă să consumăm alimentele devreme, pe parcursul zilei, înainte de ora 19:00, pentru a avea mai multă energie în organism. Alimentele consumate mai târziu au şanse mai mari să fie depozitate de organism şi transformate în grăsime.

Vezi câteva exerciţii de pilates pe care le poţi face şi tu acasă!

Text: Bettina Cristea

Photo: Freepik, Google