Adio, Paco Rabanne!

Încă o veste tristă lovește lumea modei! Legendarul designer Paco Rabanne a murit, informația fiind confirmată de casa de modă. Celebrul creator de modă s-a stins la 88 de ani.Paco Rabanne a murit

Creatorul de modă de origine bască Francisco Rabaneda Cuervo, cunoscut lumii întregi sub numele de Paco Rabanne, a murit vineri, 3 februarie, la vârsta de 88 de ani, la Portsall (Franţa), după cum a confirmat într-un comunicat grupul spaniol Puig, proprietarul mărcii. Deocamdată, cauzele morții sale nu au fost dezvăluite.

Farmaciștii Catena recomandă uleiul de îngrijire pentru piele sensibilă, cu cicatrici, de la Rilastil, din gama ELASTICIZING. Creat pentru îmbunătăţirea elasticizării pielii, acest produs este recomandat pentru îmbunătăţirea aspectului cicatricilor postchirurgicale sau posttraumatice și pentru tratarea unei pieli deosebit de slăbite, uscate și cu tendință de xeroză.

Celebrul designer, care s-a născut la Pasaia (Gipuzkoa) pe 18 februarie 1934, era cunoscut atât pentru creațiile sale vestimentare, cât și pentru marca de parfumuri.

Pe contul oficial de Instagram al casei de moda Paco Rabanne a apărut mesajul care a anunțat moartea celebrului designer.

“Casa lui Paco Rabanne dorește să-l onoreze pe designerul și fondatorul nostru vizionar, care a murit astăzi la vârsta de 88 de ani. Printre cele mai importante figuri ale modei din secolul al XX-lea, moștenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspirație.

Suntem recunoscători domnului Rabanne pentru că a stabilit moștenirea noastră de avangardă și a definit un viitor cu posibilități nelimitate.” , este mesajul transmis de companie.

Și grupul spaniol Puig, care controlează casa de modă și afacerea cu parfumuri Paco Rabanne, a confirmat printr-un mesaj moartea celebrului designer.

”Paco Rabanne a făcut transgresiunea magnetică. Cine altcineva ar putea determina femeile pariziene să ceară rochii din plastic și metal? Cine, în afară de Paco Rabanne, și-ar putea imagina un parfum numit Calandre – cuvântul înseamnă „grătar de automobile” – și să-l transforme într-un reper iconic al feminității moderne?” a spus José Manuel Albesa, președintele diviziei de modă și frumusețe Puig, potrivit El Pais.

Povestea legendarului Paco Rabanne

Francisco Rabaneda Cuervo a făcut istorie în modă timp de aproape 50 de ani.

Născut în 1934, Paco Rabanne a fugit din Spania împreună cu familia sa în 1939 pentru a se refugia în Bretania, lângă Morlaix. După ce a studiat arhitectura, și-a lansat cariera în modă. A prezentat prima colecție în 1966. Un vizionar, designerul și-a făcut un nume prin utilizarea unor materiale extrem de originale, în special a metalului, pentru realizarea colecțiilor sale.

În anii ’70, a lansat parfumul pentru bărbați “Paco Rabanne”, primul dintr-o lungă serie de parfumuri care are succes și astăzi. printre care se numără 1 Million și Invictus.

Rabanne a devenit cunoscut pentru inovațiile sale în domeniul modei, cum ar fi utilizarea materialelor neconvenționale, cum ar fi plasticul și metalele, în crearea de haine și accesorii. El a creat unele dintre cele mai memorabile costume din istoria filmului, cum ar fi costumul lui Barbarella în filmul din 1968 cu același nume.

Creațiile controversate

Există câteva creații controversate ale lui Paco Rabanne. Una dintre ele este colecția sa de modă din anii 1970, care a inclus fuste mini foarte scurte și tops care lăsau sânii la vedere. Aceste creații au fost considerate provocatoare pentru acea perioadă și au stârnit controverse în lumea modei.

Farmaciștii Catena recomandă setul cadou Royale Garden, creat de Baylis & Harding, special pentru ingrijirea mainilor, are parfum floral delicat si dulce, de piersica, bujor si iasomie, inspirat din aromele traditionale ale unei gradini englezesti.

De asemenea, Rabanne a creat unele accesorii neconvenționale, cum ar fi cămăși metalice și ciorapi din plastic, care au fost criticați pentru că erau neconfortabili și periculoși pentru purtători.

Cu toate acestea, aceste creații controversate au devenit parte a istoriei modei și au fost apreciate pentru spiritul inovator și neconvențional al lui Rabanne.

Cine l-a iubit pe Paco Rabanne

Informațiile despre viața personală a lui Paco Rabanne sunt limitate și se concentrează în mare parte pe cariera sa de designer de modă. Se știe că Rabanne s-a căsătorit cu sitarista franceză Olga de Poliakoff-Bayaroff în anii 1960 și că au avut doi copii împreună.

Rabanne a avut o relație cu modelul francez Ulla Anderson în anii 1970 și a avut un fiu cu ea. El a păstrat o viață privată destul de discretă și a evitat să vorbească despre viața sa personală în interviuri sau în public.

În general, viața personală a lui Paco Rabanne a rămas în umbră față de cariera sa de succes în lumea modei.

L-a văzut pe Dumnezeu

Paco Rabanne s-a retras din haute couture la începutul anilor 2000, dar a continuat să lucreze în domeniul prêt-à-porter până în 2009. Pictor și designer, a scris, de asemenea, mai multe cărți. Creatorul de modă a ținut prima pagină a ziarelor cu declarațiile sale excentrice de la televizor: a susținut că a avut mai multe vieți, că l-a văzut pe Dumnezeu și că a prezis că stația spațială Mir se va prăbuși în Franța în 1999. Aceste declarații i-au pătat oarecum reputația.

 

Redactori: Cristina Dudău, Iulia Mirică, Adelina Mariș

Sursa foto: Shutterstock, Google Images