Adrian Mutu-Briliantul se destainuie

Adrian Mutu-Briliantul se destainuieAdrian Mutu face parte din categoria acelor oameni care au atins excelenta in sport si care ne-a facut mandri atunci cand imnul Romaniei s-a cantat pe cele mai mari stadioane. De-a lungul timpului, profesionalismul sau i-a adus supratitulaturi precum „Briliantul” sau „Il Fenomeno”. Dar toate aceste lucruri, ca si faptul ca a castigat foarte multi bani din sport, nu l-au facut sa-si piarda mintile in fata succesului. A ramas un barbat echilibrat si cerebral care stie ce vrea de la viata. Ne-o demonstreaza chiar el.

Recunosc ca fac parte dintre acele persoane care au avut idei preconcepute in privinta lui Adrian Mutu. Insa, in momentul in care am citit raspunsurile pe care mi le-a dat, mi-am dat seama ca ma inselasem.  Adrian Mutu este un tip plin de farmec si de umor si incep sa le inteleg pe toate pustoaicele lesinate dupa el care se uita la meciurile in care joaca, numai de dragul acelui barbat viril. Ei bine, Adrian Mutu este mai mult decat atat. Este un barbat adevarat. Masculin 100% fara a cadea in extaz in fata propriului sine, cald, tonic, un om pentru care prioritara este familia, sotia si cei doi copii.
 
„Reciprocitatea formeaza baza unei relatii”
Adrian Mutu isi exprima parerile cu dezinvoltura si farmec. „Un barbat adevarat are capacitatea de a lua deciziile corecte chiar daca aceste decizii nu sunt neaparat in favoarea lui. Ar mai fi de adaugat o personalitate puternica si capacitatea de a bea bere fara sa te imbeti de la primele doua sticle.”
Pentru marea vedeta, viata pare ca a inceput din momentul in care a cunoscut-o pe Consuelo, frumoasa dominicana care l-a facut sa iasa din declinul provocat de divortul de Alexandra Dinu. „De cand o cunosc pe Consuelo mi-am dat seama ca imi doresc lucruri pe care habar n-aveam ca le vreau pana le-am primit. Cred ca reciprocitatea este de baza intr-o relatie, de acolo incepe totul. De altfel, si eu sunt capabil sa dau totul intr-o relatie atata timp cat mi se ofera totul, si atunci fac orice ca sa fie bine. Consuelo este femeia ideala pentru ca mi-a dat, inainte de orice, echilibrul si iubirea de care aveam nevoie ca sa ma simt stapan pe mine si pe viata mea si increderea ca alaturi de ea pot sa ajung oriunde imi doresc.”

„Este nedrept sa judeci barbatii sau femeile folosind aceeasi masura”
In vremurile actuale, din ce in ce mai multe cupluri care au totul sau aproape totul ajung sa se destrame, iar singura cauza explicabila si rationala pare sa fie razboiul surd al orgoliilor, lupta continua intre parteneri pentru a-si demonstra potenta financiara, sociala etc. Cum este pentru Adrian Mutu? „Daca relatia este bazata pe interes, banii au rolul principal, daca relatia este bazata pe dragoste, banii au rolul de a-ti face viata mai usoara si de a ajuta sa te concentrezi pe lucrurile cu adevarat importante in viata, de exemplu copiii. Ce rol au ei intr-o relatie? Decisiv, cred eu. Daca ideea de familie mai este in tendinte? Da. Si este un concept care va fi actual atata timp cat oamenii vor avea nevoie de un loc in care sa se intoarca pentru a-si incarca bateriile, adica pentru totdeauna.” Exista insa si prejudecati cu privire la ambele sexe, deseori inutile sau utopice. „Toate prejudecatile sunt inutile”, afirma Adrian Mutu, „pentru ca lucrurile chiar daca seamana uneori, nu sunt niciodata la fel. Fiecare isi traieste experienta proprie si este nedrept sa-i judeci pe toti barbatii sau pe toate femeile folosind aceeasi masura. La fel este si in cazul angajamentelor. Barbatii nu au aceasta fobie mai mult decat femeile, doar ca barbatii isi pun mai tarziu problema angajamentelor serioase, drept pentru care se produce un decalaj de timp care distruge multe cupluri care altfel ar fi avut sanse mari sa fie pe «viata».”

Si nu puteam incheia intr-un mod mai frumos decat tot cu un gand al „Briliantului”: „Cred ca o femeie iubeste altfel decat un barbat, dar cred ca dragostea este aceeasi si pentru femei si pentru barbati.”

Text: Maria Bratu