Adulterul. Cum il recunosti?

Cum recunosti adulterul?In lipsa unei educatii morale asupra ideii sacre a familiei, tendinta naturala de diversificare a vietii sexuale conduce inevitabil la adulter. Inselarea partenerului(partenerei) poate fi motivata mai mult sau mai putin credibil, insa din punct de vedere moral este o mare cadere, care provoaca traume deseori de nevindecat.

In Romania, tendinta spre adulter este, in anii 2001-2004, in ascensiune maxima pentru categoria de varsta a tinerilor Intre 20-30 de ani. Conform sociologilor romani, s-a constatat o reala crestere, de peste 70%, a adulterului masculin si de 60% in cazul femeilor, pentru familiile de tineri casatoriti in ultimii 2-3 ani.

 

Cel mai mare pericol de a calca stramb apare, la barbati, dupa 6-7 luni de casnicie, in timp ce la femei, dupa 19-21 luni in cazul cuplurilor tinere. Barbatii prezinta o accentuata inclinatie spre adulter dupa 10-12 ani de casnicie, iar femeile dupa 8-9 ani. Tabelul de mai jos, obtinut de cercetatori de la Universitatea din Londra in urma unor studii efectuate in Anglia, Franta, Italia si Belgia, este aproape identic cu cel realizat la noi in ?ara de cercetatorii de la Academia Romana. Datele din tabel scot in evidenta ca, in ciuda celor crezute pana acum, atat barbatii casatoriti, cat si femeile casatorite se lupta cu aceasi tentatie de a experimenta lucururi noi in viata sexuala, manifestata uneori prin adulter.
 
Semnele adulterului
Comportament masculin:
• Devin mult mai stangaci in preludiul sexual;
• Folosesc altfel de saruturi intime, complet diferite de cele cunoscute;
• Au mai mult apetit sexual dupa inceperea actului, cei mai multi ejaculand mai rapid decat inainte;
• Depun mai mult efort fizic in sex, majoritatea ajungand la sex salbatic, cu tendinta de a experimenta pozi?ii noi;

Comportament feminin:
• Teama de mangaieri intime obisnuite;
• Evita sexul pe lumina, care readuce in minte imaginea amantului. Refuzul total al sexului pe lumina este un indiciu clar al femeilor care isi inseala sotul (daca viata sexuala nu depindea inainte de iluminarea camerei);
• Incordarea muschilor picioarelor va deveni complet altfel, iar pozi?ia si mai ales ritmul miscarilor bazinului va fi altul decat cel cunoscut;
• Conform unor studii recente, femeile care au contacte sexuale cu alti barbati simt nevoia de a se imbraca mai repede dupa terminarea actului si au o mai pronuntata tendinta de a-si plimba mana peste buze. Explicatia gestului este una psihologica ?i are ca scop “stergerea minciunii”

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Table Normal”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} table.MsoTableGrid {mso-style-name:”Table Grid”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; border:solid windowtext 1.0pt; mso-border-alt:solid windowtext .5pt; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-border-insideh:.5pt solid windowtext; mso-border-insidev:.5pt solid windowtext; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

 

Cauze

Pur bio-medicale

Monotonie in sex

Influenta anturajului

BARBATI

20-30 ani

12.5%

42,8%

44.7%

30-50 ani

28,8%

36,6%

34,6%

Peste 50 ani

39,9%

40,1%

20,0%

FEMEI

20-30 ani

10,1%

20,7%

69,2%

30-50 ani

30,5%

10,1%

59,4%

Peste 50 ani

45,2%

7,2%

47,6%

Pentru a avea un sot fidel

1. Femeia sa nu-si petreaca mai mult de 2-3 ore pe zi fata in fata cu sotul in casa si mai ales in dormitor. Omniprezenta chipului, miscarilor, vocii si chiar a vestimentatiei pot conduce la monotonie si lipsa apetitului sexual.
2. Imbracarea si dezbracarea partiala, dar mai ales completa, in fata sotului trebuie total evitata cand este facuta in alt context decat cel al preludiului sexual. Barbatul, fara sa vrea, va asimila aceste comportamente feminine uneori chiar vulgare, cu dezbracarea inainte de sex sau cu atitudinea unei surori, rude sau barbat care dezbraca.
3. Mentinerea frumusetii prin arta cosmetica este extrem de importanta. Sotia trebuie sa arate bine chiar si atunci cand gateste sau spala.
4. Parfumurile fine, pe gustul sau, trebuie folosite inainte de sex fara a recurge la “doze” excesive.
5. Vestimetnatia de strada (sociala) trebuie sa fie impunatoare, eleganta, cat mai diferita si sexy. Acest aspect ii creeaza sotului iluzia ca se afla in preajma unei femei deosebite, scazandu-i tendinta spre diversitate.
6. Sexul pe lumina este indicat in momentele sale de maxim apetit.
7. Gesturile de mangaiere ca si ritualul dezbracarii trebuie sa fie facute cat mai feminin inainte de preludiu si foarte diferite de la un act la altul.
8. De asemenea, lenjeria intima “fierbinte” este un secret in a-l mentine aproape de tine si mai putin tentat de diversitatea in sex.

Pentru a avea o sotie fidela:
1. Un sot care-si arata sinceritatea, respectul si dragostea pentru sotie, rareori poate fi inselat. Respectul poate fi demonstrat prin atitudinea sa fata de dorintele ei cele mai puternice si prin sacrificii morale si materiale.
2. Pastrarea tandretei in preludiul sexual este unul din secrete.
3. Petrecerea timpului liber in locuri diferite este o alta cheie a evitarii monotoniei, la fel de importanta ca si sexualitatea si dialogul deschis.
4. Promovarea ideii ca sotia si familia sunt mai presus de orice alte aspiratii are un efect sigur, indiferent de varsta cuplului.
5. Satisfacerea dorintelor sexuale ale femeii necesita un pic de efort si imagina?ie. Lipsa orgasmului datorita unui comportament sexual neadecvat al sotului este o cauza acuta a adulterului femeii.
6. Complimentele sunt necesare, dar cele false sau facute cu jumatate de gura mai mult strica decat indreapta.
7. Incercarea discreta a unor fatezii sexuale este binevenita.
8. Sexul salbatic este indicat pentru cuplurile in pragul monotoniei sexuale.

Text: Marius Radu, cercetator Academia Romana