Alarma ceasului desteptator iti tradeaza personalitatea

0a1a9115Dimineata este cea mai de temut parte a zilei, si asta datorita faptului ca toata lumea se trezeste pentru a pleca la serviciu sau la scoala. De cele mai multe ori, somnul iti este intrerupt chiar cand visezi mai frumos de catre alarma suparatoare a ceasului desteptator sau a telefonului mobil.

Fie ca apesi butonul de amanare imediat ce alarma se declanseaza, fie ca te trezesti usor, fara a trage de timp, aceste lucruri ar putea dezvalui anumite trasaturi ale personalitatii tale.

 

Genul ezitant

 

Dupa tine, zorii zilei ar mai putea astepta putin. Imediat ce alarma ceasului desteptator se declanseaza, apesi butonul de amanare de vreo trei ori in mod repetat si te trezesti in ultimul moment, acordandu-ti doar 5 minute pentru a te imbraca si a pleca. Acest lucru ar putea dezvalui faptul ca esti o persoana ezitanta, care se enerveaza foarte usor si face des crize, insa este si un indiciu asupra faptului ca nu te odihnesti destul si ca somnul tau nu este unul de calitate.

 

Depasesti cu brio situatiile de criza

 

Daca iti setezi alarma cu 15 minute mai tarziu decat este normal pentru a te putea trezi, acest lucru poate insemna ca esti o persoana care reactioneaza foarte bine la stres si deopotriva in situatiile de criza. Daca adrenalina te ajuta sa faci fata cu succes fiecarei dimineti, asta inseamna ca vei iesi cu brio din orice fel de situatie care te pune la incercare.

 

Genul perfectionist

 

Daca te trezesti mai devreme decat ar trebui, esti cu siguranta o persoana perfectionista, care nu intarzie niciodata si careia ii place sa fie productiva. De asemenea, daca iti setezi alarma sa sune cu o ora inainte de ora normala de trezire, asta inseamna ca esti o persoana disciplinata, care stie ca are nevoie de o anumita perioada de timp pentru a se dezmetici si pentru ca organismul sa se poata obisnui.

 

Esti genul de persoana severa

 

Daca preferi sa te trezeasca un simplu semnal sonor si nu o melodie, atunci este posibil sa ai o personalitate rigida, sa fii o persoana traditionalista, severa, careia ii convine o optiune mai aspra pentru a se trezi. Esti cu siguranta o persoana pragmatica, mai ales daca ai tendinta de a dormi pe muzica.

 

Genul temator

 

Daca utilizezi mai multe alarme desteptatoare dimineata, esti o persoana cu un somn adanc, care se teme ca nu va reusi sa se trezeasca, o persoana anxioasa care are nevoie de un plan B pentru a se simti in siguranta. Asadar, daca ai mai multe ceasuri in camera care au setata alarma de dimineata, plus un telefon mobil, esti mai mult ca sigur o persoana care se ingrijoreaza foarte usor.

 

Esti genul de persoana dependenta

 

Daca te bazezi pe o alta persoana care sa te trezeasca dimineata, in detrimentul telefonului mobil sau al ceasului, asta poate insemna ca esti o persoana dependenta, care paseaza pur si simplu responsabilitatea trezitului de dimineata.

 

Esti o persoana de incredere

 

Daca nu utilizezi niciun fel de alarma, esti o persoana de incredere, care este placuta de obicei de ceilalti oameni din jur si care are cu siguranta tot timpul din lume pentru a se pregati dimineata. Acest lucru ar putea indica si faptul ca te odihnesti foarte bine si ca ai un regim de viata sanatos.

 

Text: Ruxandra Raica

Sursa: www.everydayhealth.com