Albastru clasic este culoarea lui 2020

Compania care studiază influenţa pe care o au culorile în lume a decis ca albastrul clasic să fie culoarea anului 2020. De asemenea, se poartă şi derivatele din aceasta, cu accente de verde şi turcoaz.

Specialiştii au ales culoarea albastră inspiraţi de cerul la amurg. Albastrul cerului reprezintă infinitate, pace şi linişte. Fiind o culoare elegantă şi care dă senzaţia de profunzime, ea va fi folosită frecvent, anul viitor, atât în modă, cât şi în artă, grafică digitală sau design.

Experţii Pantone fac cercetări timp de 20 ani pentru a alege culoarea anului următor.

În 2019, nuanţa de portocaliu-piersică uşor aurie a fost aleasă de Pantone drept culoarea anului. Living Coral a fost numită culoarea care denotă optimism.

Pantone LLC este o companie cu răspundere limitată din Carlstadt, New Jersey. Compania este cunoscută mai ales pentru Pantone Marching System (PMS), un spațiu de creaţie şi cercetare destinat diferitelor industrii, în special pentru design grafic, design vestimentar, design de produs, print şi construcţii.

Începând cu anul 2000, Institutul de Culoare Pantone a decis ca fiecare an să fie reprezentat printr-o culoare – Color of the Year. De două ori pe an, experţii mondiali în cromatică se întâlnesc în capitala Europei pentru a stabili anumite nuanţe de culoare pentru umătorul an.

Text Bettina Cristea