Alege o bona calificata pentru copilul tau!

RAA conferinta de presa 3Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA) aduce vesti excelente tuturor mamicilor care au nevoie de bone foarte bine pregatite, ce pot oferi copiilor supraveghere si ingrijire de calitate. Practic, RAA vine in intampinarea acestei nevoi promovand serviciile pe care le pot furniza cele 1.300 de bone calificate in toata tara prin intermediul Scolii Bonelor.

Bonele calificate de la Scoala Bonelor au urmat 360 de ore de pregatire practica si teoretica absolvind cursurile de calificare in urma unor examene riguroase, certificatul de absolvire fiind recunoscut in toate statele UE.

Cu sprijinul fundatiei RAA, a fost infiintata si inregistrata legal Asociatia Nationala a Bonelor si Babysitters Profesioniste din Romania. Sub denumirea Scoala Bonelor au fost derulate cursurile de calificare in ocupatia de babysitter, in cadrul proiectului strategic „Femeie pentru femei”, un program national de calificare si creditare a femeilor in ocupatia de babysitter, un program implementat de RAA, in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Rezultatele proiectului „Femei pentru femei” arata ca aceasta campanie de promovare a cursurilor de calificare a atins 325.000 de femei somere sau fara ocupatie. Din pacate, in Romania in acest moment exista un deficit de 150.000 de locuri in gradinite si crese, fapt pentru care multi parinti nu reusesc sa obtina locuri si sunt astfel obligati sa riste angajarea unei bone fara niciun fel de siguranta in ceea ce priveste ingrijirea copiilor.   

Text: Ruxandra Raica