Alessandro Michele părăsește casa de modă Gucci

În cea mai mare schimbare creativă a unui brand de modă, de la pandemia de Covid-19, Gucci a anunțat miercuri că Alessandro Michele, directorul său de creație, părăsește compania.

Farmaciștii Catena recomandă RILASTIL HYDROTENSEUR, o crema antirid formulată împotriva pungilor de sub ochi și a cearcănelor, cu Calmosensine™ și Complex de Îngrijire a Ochilor. Crema de ochi este o crema anticearcăne: diminuează aspectul cearcănelor, contribuie la drenarea excesului de fluide, menține elasticitatea pielii și stimulează circulația locală.

Alessandro Michele, în vârstă de 49 de ani, un designer născut la Roma, care a preluat funcția de director de creație în 2015, a jucat un rol esențial în transformarea Gucci, aparent peste noapte, dintr-un simbol stins al glamourului într-un furnizor de incluziune excentrică care întruchipa conversația culturală dintre gen, identitate sexuală și rasă.

Noua sa viziune pentru brand a promovat industria modei și a făcut zeci de miliarde de dolari pentru Kering, conglomeratul francez de lux care deține și Saint Laurent și Balenciaga, printre alte mărci. Cu toate acestea, Gucci a fost responsabil pentru cea mai mare parte a profiturilor grupului, câștigând aproape 10 miliarde de euro în 2021 – și Alessandrol Michele și directorul executiv al Gucci, Marco Bizzarri, au fost creditați cu succesul.20 de ani la Gucci

Cel puțin atâta timp cât a fost un succes. În ultimul timp însă, creșterea cândva de neoprit începuse să încetinească. Și, deși Michele încercase să extindă brandul Gucci prin restaurante, metavers și colaborările cu Adidas și Harry Styles, profitul a început să scadă. Miercuri, la 20 de ani după ce s-a alăturat companiei, Gucci a confirmat într-o declarație că Alessandro Michele și-a dat demisia și va părăsi compania.

„Sunt momente în care drumurile se despart din cauza perspectivelor diferite pe care fiecare dintre noi le poate avea”, a spus domnul Michele într-o declarație caracteristică, care le-a mulțumit și angajaților Gucci. „Astăzi, o călătorie extraordinară se încheie pentru mine, care durează mai bine de douăzeci de ani, în cadrul unei companii căreia i-am dedicat neobosit toată dragostea și pasiunea creativă.”

Moment remarcabil în istoria casei

Președintele și directorul executiv al Kering, Francois-Henri Pinault, a adăugat că „drumul pe care Gucci și Alessandro l-au parcurs împreună de-a lungul anilor este unic și va rămâne un moment remarcabil în istoria casei”.

Echipa de design Gucci va continua să producă colecții până când va fi anunțat un succesor, se arată în comunicat.

Mandatul lui Alessandro Michele la Gucci este un exemplu. S-a alăturat brandului în 2002 ca designer de accesorii și era aproape un necunoscut în afara companiei până când domnul Bizzarri l-a numit director de creație, dându-i frâu liber nu doar asupra produselor, ci și asupra magazinelor, campaniilor și comunicării.

Acum, atenția se va îndrepta către ceea ce se va întâmpla cu Gucci – ce schimbări uimitoare urmează – și dacă și domnul Bizzarri va pleca. Brandul este programat să dezvăluie următoarea sa colecție pentru bărbați la Milano, în ianuarie. Ca întotdeauna, spectacolul va continua.

Iulia Mirică

Sursă: www.nytimes.com

Foto: hepta