Alexandra Popescu: “Prin vene imi curge sange Oxette”

iozo98zrEste frumoasa, are o cariera de succes in Romania, traieste alaturi de un sot iubitor si este mereu cu zambetul pe buze. Este vorba de Alexandra Popescu, country manager Oxette. Ea a pus bazele acestui brand in Romania pentru ca toate romancele sa se poata bucura de eleganta si stilul luxos al bijuteriilor Oxette. Demna de toata admiratia noastra, Alexandra a fost de acord sa ne raspunda la cateva intrebari atat despre viata ei profesionala, cat si despre acest brand renumit.

 

 1. Buna, Alexandra! Poti sa ne dai detalii despre drumul parcurs pana in pozitia de country manager al unui brand grecesc, cu renume si in Romania?

 Buna, draga mea Tonica! In anul 2004, tocmai intrasem in echipa Oxette Romania, care la acel moment avea numai 3 angajati si un singur magazin. Mi-am inceput activitatea in Oxette Romania de la pozitia de Office Manager, insa cu timpul am ajuns sa ma ocup de noile deschideri de magazine si de magazinele existente. In anul 2008 am fost numita in functia de director executiv, iar in 2009, cand brandul Oxette a fost preluat in intregime de catre Oxette Grecia, am fost numita in pozitia de Country Manager pentru brandurile Oxette si Loisir in Romania.

2. Ce anume te-a facut sa crezi ca brandul Oxette va avea succes pe piata din Romania?
Am avut, in primul rand, incredere in frumusetea, personalitatea si eleganta romancelor! Produsele Oxette se adreseaza femeilor puternice si independente, care isi exprima personalitatea cu ajutorul accesoriilor, iar romancele corespund intocmai acestei descrieri.

3. Cum ai contribuit la extinderea Companiei Oxette si a vizibilitatii acesteia?
In toti acesti sapte ani alaturi de Oxette, am crezut in conceptul vizionar Oxette si m-am identificat cu acest brand, pentru a putea alege cel mai bun drum de fiecare data. Fiecare deschidere de magazin a insemnat pentru echipa Oxette Romania inca un copil pe care trebuie sa il crestem si poate faptul ca am pus mereu suflet in ceea ce am facut a fost ingredientul pentru “dospirea” businessului nostru. Am crescut de la un magazin la sase magazine in prezent si sunt convinsa ca orice romanca preocupata de frumos stie de Oxette.

36yy8z7g 4. De ce crezi ca oamenii vor alege accesoriile din brandul Oxette si nu pe cele ale altor branduri?
Pentru ca venim mereu in intampinarea clientilor cu doua mari colectii pe an, astfel ei pot gasi mereu ceva nou la noi. Pentru ca suntem mereu in tendintele internationale, pentru ca avem un personal calificat, care le poate da oricand un sfat, nu numai in materie de accesorizare, ci si de asortare a bijuteriilor cu tinutele, consilierii nostri de vanzari fiind si consultanti vestimentari. Pentru ca poate pentru unele branduri a venit criza si si-au restrans activitatea, insa noi am deschis in 2010 doua magazine noi si nu am inchis niciunul. Pentru ca Oxette este un brand puternic, de sine statator, cu renume international, care este mereu in cautare de nou si provocare stilistica!

 

5. Pentru ce tip de femeie sunt concepute bijuteriile Oxette? Cu care tip de femeie te identifici?
Fara indoiala, cu femeia OXETTE. Sotul meu imi spune ca prin vene imi curge sange Oxette cu multe “O-uri” mici…

6. Ce aduce nou colectia Oasis? Ce rol ocupa ceasurile in cadrul noii colectii?

Colectia Oasis este inspirat? din imaginile etnice, detaliile religioase, desenul cu henna, graffiti ?i cultura pop. Designul extravagant ?i piesele impozante inspirate din crea?iile bijutierilor din Grecia Antic? sunt amprenta sa stilistic?. Colec?ia OASIS este dominat? de bijuteriile din argint 925? în combina?ie cu argintul în baie de aur, cu finisaje mate si pietre naturale semipretioase. Combinatiile de metal si piele colorat? in nuantele iubite in aceasta vara sunt foarte usor de asortat. Ceasurile colectiei Oasis sunt foarte colorate si in trend cu tendintele modei internationale din acest sezon.

7. Cum se impaca frumusetea cu solicitarea profesionala? Cum reusesti sa te mentii in forma permanent?
Cand am timp, fac sport, insa consider ca frumusetea vine, in primul rand, din interior. Am o familie frumoasa si fericita si asta se vede si se simte si in activitatea mea de zi cu zi.

8. Te-a ajutat faptul ca esti frumoasa in meseria de manager?
Frumusetea poate sa fie un avantaj sau un dezavantaj, tine de tine foarte mult sa stii sa o folosesti in sens pozitiv. Nu as putea spune ca m-a ajutat foarte mult, insa sunt convinsa ca m-a ajutat sa deschid mult mai multe usi.

9. Ce planuri profesionale si personale ai pentru viitorul apropiat?
Pe plan profesional am inceput o pregatire intensa pe partea de management cu o mare companie de training si consultanta care se ocupa de cariera si de pregatirea mea. Pe plan personal suntem foarte fericiti ca am reusit sa ne mutam la o casa cu curte si acum ne dorim si a treia persoana sa ne intregeasca familia.

10. Te rog, transmite-le un mesaj cititoarelor Tonica!
Sa aiba incredere in ele, sa isi doreasca cu adevarat sa fie fericite si sa iubeasca, sa aiba o stare extraordinara in fiecare zi. Treziti-va mereu cu zambetul pe buze!

 

Text: Andreea Popescu