Alexandru Ciucu: „Femeile sunt constiente ca, in ochii lumii, imaginea Lui reflecta calitatile Ei”

1a1aIMG_5787-raw-IIIAlexandru Ciucu, designerul care a reinventat costumul la comanda, este in acelasi timp un om de afaceri exigent, dar si un romantic incurabil. In ochii sai, valentele frumusetii iau diverse forme si putem spune ca reuseste de fiecare data sa defineasca personalitatea clientilor sai prin vestimentatie.

Tonica: E adevarat ca in spatele fiecarui barbat puternic se afla o femeie frumoasa?

Alexandru Ciucu: Cunosc aceasta zicala, doar ca sub o alta forma, si anume ca in spatele fiecarui barbat puternic se afla o femeie puternica. Este insa foarte adevarat ca, de cele mai multe ori, este si frumoasa.

 

Tonica: Care este cel mai eficient „truc”pentru a cuceri o femeie?

Alexandru Ciucu: Se spune ca barbatii se indragostesc cu ochii si femeile cu urechile. Cred ca cel mai simplu truc  este sa vorbesti frumos si sa nu promiti lucruri pe care nu le poti indeplini.

 

Tonica: Care e cel mai nebunesc lucru pe care l-ai facut din dragoste?

Alexandru Ciucu: M-am casatorit.

 

Tonica: Ai gasit raspunsul la `ntrebarea: „Ce-si doresc femeile?”?

Alexandru Ciucu: Cred ca farmecul acestei `ntrebari sta in cautarea raspunsului, si nu in aflarea lui, motiv pentru care imi place sa redescopar femeia gasind mereu noi surse de fascinatie.

 

Tonica: Esti un pasionat al calatoriilor, povesteste-mi despre cel mai romantic loc pe care l-ai vizitat.

Alexandru Ciucu: Toscana este fara indoiala unul dintre cele mai romantice locuri cu putinta, intrecand cu foarte putin Parisul.

 

Tonica: In opinia ta, cine intelege mai bine valentele modei: barbatii sau femeile?

Alexandru Ciucu: Moda este o arta. Este ca si cum m-ai intreba cine intelege mai bine teatrul sau muzica. Cred ca cel mai bine le inteleg artistii, fie ei barbati sau femei.

 

Tonica: Ti s-a-ntamplat sa „negociezi” cu femeile tinutele partenerilor?

Alexandru Ciucu: Mi se intampla acest lucru aproape zilnic pentru ca aproape niciun client nu vine la atelier fara sa fie insotit de o prezenta feminina, fie ea sotie, mama, soacra sau sora. De altfel, de multe ori, ele, femeile, sunt cele care isi conving barbatii sa se avante in trafic pe ger sau canicula, sa infrunte aproape o ora de discutii pe detalii vestimentare si apoi sa si plateasca o mica avere pe costumul de mire sau de birou, constiente ca, in ochii lumii, imaginea Lui reflecta calitatile Ei.

 

Tonica: Cum comentezi evolutia din ultimii ani a modei masculine din Romania?

Alexandru Ciucu: Cred ca deschiderea oamenilor catre moda s-a accentuat in ultimii ani, chiar daca, de multe ori, se manifesta sub forma unor derapaje stilistice. Importanta este insa dorinta romanilor de a se imbraca frumos, de a-si dovedi pozitia sociala si financiara prin hainele pe care le poarta si nu numai. Unii ar numi acest lucru snobism, dar eu cred ca tocmai acest lucru sta la baza miscarii banilor intr-o piata libera si, prin urmare, la baza prosperitatii acelei societati. Suparatoare este doar lipsa educatiei vestimentare, dar si aceasta se cultiva in timp, asa cum s-a intamplat in Italia.

 

Tonica: Cine este cel mai mare critic al tau? De sfaturile cui asculti atunci cand vine vorba de munca ta?

 Alexandru Ciucu: Imi place sa fiu propriul meu critic, dar invat si din greselile sau reusitele altora. Accept un sfat de la orice om care are o idee mai buna sau o spiritualitate mai dezvoltata decat a mea, fiind necesara deci o triere a informatiilor primite. Asta presupune insa sa auzi si multe ineptii.

 

 

Text: Andreea Dragan