Alicia Keys – naturala, talentata, implinita

shutterstock 98743127O admiram pe Alicia Keys pentru ca este o artista extrem de talentata, pentru ca are un zambet cald si optimist, pentru ca muzica ei este ritmata, curata si, nu in ultimul rand, pentru ca este foarte frumoasa. Alicia s-a nascut in anul 1981 in Manhattan, New York, si a inceput sa ia lectii de pian inca de la varsta de 7 ani, aprofundand studiile in domeniul muzical, asa cum orice artist ar trebui sa o faca.

A fost crescuta de catre mama sa si se pare ca talentul se mosteneste. A devenit, inca de la o varsta frageda, una dintre cele mai cunoscute cantarete americane de R&B, iar pe langa aptitudinile vocale, are experienta si in domeniul cinematografiei.

 

The Keys of Alicia

            Alicia este o femeie implinita, are o cariera de succes recunoscuta la nivel international si o familie fericita. De-a lungul carierei sale a castigat numeroase premii Grammy, Billboard etc. si a declarat ca anii copilariei sale au fost cei mai importanti pentru cariera, deoarece aceea a fost perioada cand a luat contact intr-adevar cu muzica, moment in care si-a dat seama ca asta este ceea ce isi doreste cu adevarat sa faca. Cu siguranta ca ai ascultat macar o data o melodie de-a lui Keys si cred ca ai observat feelingul pe care il transmite, gravitatea si emotia versurilor care te transpun in aceeasi poveste cu a ei. Alicia nu doar canta, ci si scrie textele melodiilor sale si isi produce propria muzica. Primul ei album, Songs in a Minor, a reprezentat un real succes, aducandu-i si premiul Cea mai buna debutanta. La fel si urmatorul album, The Diary of Alicia Keys, si nu e nimic de mirare aici. In plus, concertele unplugged i-au adus artistei un plus de popularitate. Alicia a devenit incet, dar sigur, unul dintre cel mai bine vanduti muzicieni ai tuturor timpurilor.

 

Karma”

            Karma probabil ca a ajutat-o pe Alicia sa devina ceea ce a ajuns astazi, insa munca si dedicarea au fost cei mai importanti factori ai parcursului vedetei. Alicia a urcat pe scena alaturi de cantareti celebri. In industria cinematografica, a debutat in anul 2007, odata cu productia Asii din maneca, unde a jucat alaturi de Ben Affleck si Andy Garcia si se pare ca a uimit prin naturaletea si usurinta in interpretare. Gurile rele spun ca textele melodiilor Aliciei nu sunt mai mult decat niste clisee si ca isi doreste ca toate piesele ei sa fie hituri, fara esenta insa. Totusi, intotdeauna face din concertele ei adevarate spectacole, in care dinamismul ridica pe toata lumea de pe scaun.

 

Girl on fire

            De curand, Alicia a fost numita Global Creative Director in cadrul evenimentului de lansare a BlackBerry 10, asa ca pentru Alicia este o buna oportunitate de a avansa pe plan profesional. Desigur, viata lui Keys nu a fost presarata numai cu momente de bucurie. A suferit cumplit cand si-a pierdut bunica. In prezent, Alicia este maritata cu rapperul Swizz Beatz si  au  impreuna un baietel, Egypt, care i-a schimbat complet viata artistei.

 

Text: Ruxandra Raica