Amalia Enache are o poarta in loc de cuier

CC1K3003Amalia Enache are in apartamentul ei o poarta in loc de cuier. Genti, manusi, saluri, haine de iarna, toate impodobesc poarta veche de lemn, lucrata manual de un mester priceput de la tara.

Prezentatoarea Stirilor Noptii de la Pro Tv a gasit obiectul devenit de mobilier vara trecuta la unul din targurile de vechituri din Bucuresti pe care obisnuieste sa le viziteze. “Sprijinita de o batrana Dacie break. Asa am vazut superba poarta. Era clar foarte veche si evident lucrata manual de un mester priceput. M-am dus sa o vad mai de aproape: mi-am dat seama ca cineva se gandise sa puna si niste metale rasucite, sa o transforme in cuier.”, povesteste Amalia intalnirea cu obiectul de care a legat-o o dragoste la prima vedere.

Prezentatoarea Stirilor Noptii de la Pro Tv colinda de multi ani targurile de vechituri pe de-o parte, pentru interesul social pe care i-l trezeste comunitatea oamenilor care nu arunca nimic si care adesea merg la targ mai mult pentru socializare, decat sa faca cine-stie-ce afaceri.  Pe de alta parte, Amalia se bucura sa gaseasca uneori acolo obiecte senzational de frumoase, facute de mesteri ori bijuterii, obiecte de arta, obiecte simbol din comunism, altele chiar din zona industriala a anilor 80, care pot sa devina frumoase obiecte de design.

Casa Amaliei este o colectie de povesti, insa nu arata nici pe departe ca un anticariat: “Am doar cateva obiecte vechi, asezate intr-un context mai degraba modern. Amestecul acesta imi place, nu m-as simti bine doar intre lucruri vechi, mi s-ar parea apasator si nepotrivit personalitatii mele, la fel cum nu m-as simti bine numai intre materiale si obiecte contemporane.”, marturiseste vedeta Pro Tv.

Text: Andreea Popescu