Amenajarea casei: ce imbunatatiri vor femeile si la ce schimbari aspira barbatii

foto-deschidere-couple_20130512_01_resultDesignul interior (39%), suprafata totala sau impartirea spatiului (38%) si mobilierul (35%) sunt principalele lucruri pe care populatia din 22 de tari si-ar dori cel mai mult sa le imbunatateasca in propriile locuinte, conform unui studiu realizat recent de GfK.

In Romania, studiul Barometrul de Incredere al Consumatorului arata ca 77% dintre romani nu intentioneaza sa aduca imbunatatiri de niciun fel locuintei lor in urmatorul an.

Pe de alta parte, la nivel global, femeile opteaza in special pentru designul interior, cu 43 de procente care spun ca acesta este unul dintre aspectele pe care ar dori cel mai mult sa il schimbe, mai arata studiul GfK. Urmatoarele optiuni de pe lista sunt mobilierul (40%), urmate de suprafata si planul casei (39%).

In cazul barbatilor, dimensiunea si planul sau impartirea locuintei reprezinta principalul aspect pe care l-ar imbunatati, 37% alegand acest criteriu. Acesta este urmat de aparatele de uz casnic si designul interior – ambele selectate de 35% din barbati.

Mult mai multi barbati decat femei sunt interesati de imbunatatirea echipamentelor dedicate divertismentului la domiciliul lor – trei din zece barbati il aleg, in comparatie cu doar doua din zece femei.Turcii si rusii, interesati de modificarea designului interior

Dorinta de a modifica designul interior al casei lor este cea mai raspandita in Turcia si in Rusia, unde mai mult de jumatate din cei chestionati fac aceasta selectie. Hong Kong, Rusia si Argentina conduc la importanta criteriilor legate de dimensiunea totala si de planul casei, in timp ce rusii si turcii doresc sa isi inlocuiasca mobilierul.

Rusia si China sunt primele doua tari care doresc sa tina cat mai mult pasul cu tehnologia in cazul aparaturii electrocasnice. Coreea de Sud, Hong Kong si China inregistreaza cele mai mari procente ale celor care spun ca ar vrea sa imbunatateasca nivelul general al curateniei din locuintele lor.

Hong Kong se pozitioneaza din nou in top atunci cand vine vorba de nevoia de a suplimenta spatiul de depozitare, precum si de necesitatea de a avea o casa mai bine organizata. In ceea ce priveste spatiul de stocare, urmatoarele tari clasate sunt Mexic si Argentina, iar la capitolul „o mai buna organizare”, pozitia a doua si a treia sunt detinute de Coreea de Sud si Japonia.

5 idei ingenioase de a-ti redecora dormitorul

Dorinta de a-si amenaja gradina, curtea sau alte zone in aer liber apare cel mai adesea in Mexic si Australia, in timp ce upgradarea echipamentelor dedicate divertismentului este un criteriu frecvent selectat in China si Mexic. Olandezii, japonezii, nemtii, francezii si belgienii sunt cei mai fericiti cu amenajarea locuintei lor. Ei se remarca prin faptul ca au cele mai mari procente din populatie care au spus ca nu ar dori sa schimbe niciunul dintre aspectele enumerate in studiu. Studiul a fost realizat in randul a 27.000 de consumatori cu varsta peste 15 ani din 21 de tari.

Text: Oana Baltoc

Sursa foto: Google Images