Anca Vlad, premiata la Gala Forbes Woman 2012

DSC_8400Gala Forbes Woman a avut loc pe 21 iunie, eveniment in cadrul caruia au fost premiate cele mai influente femei din Romania. Dintr-o lista de 200 de candidate, Anca Vlad, presedintele grupului Fildas-Catena, a fost premiata cu Diploma de Excelenta. In acordarea premiului, au fost respectate cele trei criterii de jurizare: putere financiara, acoperire media si sfere multiple de excelenta.

Pentru Anca Vlad, succesul in afaceri are o formula complexa, ingredientele esentiale fiind entuziasmul si capacitatea de sacrificiu. Una dintre companiile infiintate de Anca Vlad, Fildas, a fost prima companie din industria farmaceutica cu capital integral privat, iar brandul farmaciilor Catena a cucerit inimile tuturor romanilor, datorita adaptabilitatii la cerintele si veniturile clientilor.

Succesul se traduce in cifre de afaceri ce o situeaza pe Anca Vlad in topul celor mai influente femei din Romania. In plus, Anca Vlad sustine cultura si arta romaneasca prin intermediul Fundatiei Fildas Art, dezvoltand numeroase proiecte de promovare a artistilor romani.

Anca Vlad se numara printre femeile de succes ce reusesc sa gaseasca un echilibru intre viata de cariera si cea de familie. Pe plan profesional, considera ca una dintre cele mai importante verigi ale unei companii este reprezentata de oamenii din interiorul acesteia, avand incredere deplina in managerii ce fac parte din afacerile pe care le conduce. Anca Vlad crede cu tarie in tineri, chiar si la nivel de management, intrucat acestia detin un atuu esential fata de generatiile anterioare – puterea informatica.

In plus, femeia de afaceri crede ca acestia pot face lucrurile sa se schimbe, pentru ca nu cred intr-un sistem bine stabilit, sunt dinamici si creativi. Anca Vlad coordoneaza marketingul  in cadrul grupului, lucru ce a dus la promovarea eficienta a brandului Catena. Viziunea ei implica o distinctie clara intre brandul Fildas, un brand business to business si Catena, brand ce se adreseaza oamenilor si devine din ce in ce mai popular in randul romanilor.

Avand o cifra de afaceri ce a crescut de la 1,5 milioane de dolari in 1992 la 125 milioane de dolari in 2005, intr-un moment dificil al economiei, grupul Fildas-Catena a avut in ultimii ani cele mai bune rezultate din istoria sa. Deschiderea catre nou, experienta in business si realizarile companiilor pe care le conduce, alaturi de implicarea in viata culturala romaneasca, sunt cateva dintre ingredientele pe care le-au cautat organizatorii galei Forbes Woman si le-au regasit intr-una dintre cele mai influente femei din business-ul romanesc: Anca Vlad.