Andreea D: “Piesele «Free» si «Money maker» au devenit in foarte scurt timp hituri la nivel international”

1Intai s-a numit MC LEYA, apoi a devenit Andreea D. A fost primul MC femeie din Romania, a cochetat cu modellingul care si in ziua de azi “ramane mereu una dintre pasiunile mele”. In prezent, Andreea D este o cantareata ce a avut colaborari de succes cu DJ Sava, Sasha Lopez si/sau Deepside Deejays si este recunoscuta de catre public datorita pieselor “Money Maker” si “Free” etc.

Cine este Andreea D, cine a fost Andreea D inainte sa devina ce este astazi, dar si ce planuri de viitor are, aflati chiar de la ea.

 Buna, Andreea D. De unde pasiunea pentru muzica?

Inca din copilarie, cantam ziua intreaga in curtea bunicilor si stiam de atunci ca ceea ce imi doresc sa fac cand voi fi mare va fi muzica.

 

Cand ai avut primul contact cu industria muzicala?

De muzica m-am apucat serios in anul 2003, cand am participat la concursul “Popstars”, unde am ajuns in finala. Tot in 2003, cand numele meu de scena era Leya, am lansat primul single, “Esti senzatie”, in colaborare cu Mickey.

 

Ai fost primul MC femeie din Romania sustinand zeci de show-uri in toata Romania sub numele MC LEYA. Ce s-a intamplat?

Dupa lansarea primului single, mi s-a propus sa lucrez ca MC rezident intr-unul dintre cele mai cunoscute cluburi din Bucuresti. Am acceptat provocarea si asa am primit numele de scena MC Leya. La acea vreme, jobul de MC mi-a adus foarte multe concerte prin tara, mai ales ca era o noutate ca o femeie sa fie MC.

 

De ce ai ales sa iti schimbi numele de scena din LEYA in Andreea D?

Mi-a placut mult sa fiu MC, incat anii au trecut fara sa-mi dau seama. Intr-o zi mi-am dat seama ca ceea ce imi lipseste este muzica. M-am reapucat de muzica si am simtit nevoia sa fac o schimbare majora si asa am devenit Andreea D.

 

coperta Its your birthdayPe langa cariera muzicala, in trecut ai cochetat si cu lumea modei. Ba mai mult, ai castigat si doua premii mari: Miss Earth Romania 2010 si Miss Queen of Europe 2010. De ce ai renuntat la modelling?

Modellingul va ramane mereu una dintre pasiunile mele. Cu toate ca sunt fericita cu tot ce am realizat pe acest plan, muzica va ocupa intotdeauna primul loc in sufletul meu.

 

Te-ai gandit vreodata sa imbini toate cele trei domenii in care ai activat: modelling, MC si muzica?

La fiecare concert si la fiecare emisiune tv la care particip, incerc sa le imbin perfect pentru a le oferi o imagine unitara.

 

Ai colaborat cu Sasha Lopez la piesa “All my people”, piesa ce a devenit cunoscuta la nivel international. Cum au decurs lucrurile cu Sasha? Te-ai gandit sa mai colaborati in viitor?

Am fost foarte fericita cand Sasha mi-a propus colaborarea pentru piesa “All my people”. I-am simtit potentialul piesei, iar lucrul asta mi-a fost demonstrat cand “All my people” a primit 2 discuri de aur in Canada. Mi-a facut o reala placere sa lucrez cu el, iar in ceea ce priveste o viitoare colaborare, nu se stie niciodata.

 

Vorbeste-ne despre colaborarea cu Dj Sava la piesele “Money Maker” si “Free”.

Dupa colaborarea cu Sasha Lopez, casa de discuri Cat Music mi-a propus un nou proiect: “Dj Sava feat. Andreea D”, pe care l-am acceptat pe loc. A fost o perioada foarte frumoasa din viata mea, in care am lansat piesele “Free” si “Money maker”, piese ce au devenit in foarte scurt timp hituri la nivel international.

 

Dupa numeroase colaborari cu diversi artisti recunoscuti in domeniu, ai decis sa iti continui cariera solo. De ce?

Teoretic, mi-am inceput cariera solo, dar practic am continuat ceea ce am inceput cu Sasha Lopez si Dj Sava, sa-mi urmez visul si sa cant in continuare.

 

Ultimul tau single se intituleaza “Magic Love” si dispune si de un videoclip. Vorbeste-ne despre piesa, despre videoclip: cine l-a realizat, cine a compus versurile, unde a fost filmat etc?

Piesa “Magic Love” este piesa mea de suflet, imi doream de foarte mult timp o piesa in genul asta si mi s-a potrivit de minune. Piesa este compusa si produsa de baietii de la Deepside Deejays impreuna cu Gabriel Huiban, iar de videoclip s-a ocupat Alex Ceausu. Clipul a fost filmat in Turcia si pot spune ca este cel mai frumos videoclip al meu.

 

Ce le pregateste Andreea D fanilor sai in viitorul apropiat?

Tocmai am lansat un nou single, “It’s Your Birthday”, o piesa dedicata tuturor celor care traiesc fiecare zi ca o sarbatoare. Piesa este compusa de Deepside Deejays, impreuna cu Tudor Ionescu (Fly Project).

 

Un gand pentru cititoarele noastre Tonica…

Sa fie pozitive si sa zambeasca in fiecare zi si, nu in ultimul rand, sa ramana aproape de Tonica. Va pup 🙂

 

 

Text: Andreea Popescu