Andrei Leonte: iubeste actoria cat 2 si canta despre dragoste

Andrei Leonte principalaAndrei Leonte este un artist modest, ce-i drept la inceput de drum, dar foarte talentat si cu foarte multe planuri de viitor. Anul acesta a participat la Selectia Nationala Eurovision 2013 cu piesa “Paralyzed” si spune ca a fost o experienta educativa si ca probabil va participa si anul viitor.

Este un tanar exuberant care iubeste pe langa muzica si actoria si care isi face incet-incet loc in peisajul muzical autohton. Sa-ti reamintesc… Andrei este castigatorul primei editii a show-ului X Factor.

 

Tonica: Buna, Andrei! Este adevarat ca, in afara de muzica, iti face cu ochiul si televiziunea? Ti-ar placea sa joci intr-un film?

Andrei Leonte: Ooh, da! Nu prea am avut ocazia sa investesc foarte mult timp in asta, dar, la un moment dat, am facut si niste cursuri de teatru si, pe undeva, intr-un sertar, am o diploma de actor amator. Poate la un moment dat voi reusi sa o fac si pe asta. Sunt constient ca am multe de invatat, dar chiar ar fi ceva pentru care as fi dispus sa muncesc. Ba chiar de vreo cateva ori m-am apucat sa scriu scenarii de serial si am dus pana la capat un draft de scenariu de film.

 

Tonica: Esti carismatic, ai ramas in atentia publicului tanar si cuceresti incet-incet topurile muzicale. Care sunt planurile tale de viitor?

A.L.: Sa nu ma opresc! Mi-am dat seama ca o foarte importana parte din tot acest proces este rezistenta pe termen lung.

 

Tonica: Cu ce artist din Romania ti-ai dori foarte tare sa faci un featuring?

A.L.: Alexandra Stan.

 

Andrei Leonte secundaraTonica: In ce relatii ai ramas cu Mihai Morar?

A.L.: Foarte bune. Chiar zilele trecute ne-am intalnit si am vazut impreuna returul Steaua-Chelsea.

 

Tonica: Spune-ne cum a fost experienta de anul acesta in ceea ce priveste participarea la selectia nationala Eurovision. Vei mai participa si anul viitor?

A.L.: A fost o experienta educativa si un prilej de a canta si in fata altui public, un prilej de a-mi extinde orizonturile. Si da, cred ca voi participa si anul viitor.

 

Tonica: Melodia “Te iubesc cat 2” este o melodie ritmata, optimista, plina de viata si ti se potriveste ca o manusa, pare ca te caracterizeaza. Cum este Andrei Leonte in viata de zi cu zi?

A.L.: Cam la fel cum este si pe scena. N-am reusit niciodata sa-mi construiesc un Poker Face pentru camere si scena si de obicei intru cu aceeasi privire, aceeasi stare de spirit si aceleasi ganduri pe care le-aveam si in culise.

 

Tonica: Ai o iubita? Exista fane care te asalteaza, cum le faci fata?

A.L.: Inca nu ma pot lauda cu o relatie serioasa, desi recunosc ca mi-e dor de asta.

Aah… in privinta celeilalte intrebari, n-as descrie situatia prin termeni ca “asalt” sau “facut fata”, dar eu ma bucur de fiecare data cand vine cineva la mine sa facem poze, ba chiar incurajez pe oricine ar fi sa puna si pe Facebook.

 

Andrei Leonte a treiaTonica: Cum iti ocupi timpul liber, ce pasiuni ai, ce iti place sa faci?

A.L.: Imi umplu timpul cu multe filme, mai scriu cate ceva, mai compun, mai inregistrez cate un cover din cand in cand, solfegiu si cand e o perioada mai mare de timp liber, fac tot posibilul sa plec de acasa. Pe multi ii oboseste drumul, dar mi-am dat seama ca ma relaxeaza cumva.

 

Tonica: Te-ai obisnuit ca oamenii sa iti ceara autografe?

A.L.: In niciun caz. Uneori ii intreb daca vorbesc serios.

 

Tonica: Transmite-le, te rog, un gand cititoarelor site-ului nostru.

A.L.: Bucurati-va de sanatate si atunci cand sunteti sanatosi! 🙂 Si multumesc ca ati citit pana aici!

 

Text: Ruxandra Raica