Anna Lesko: “Imaginea imi completeaza stilul muzical”

anna-leskoAnna Lesko este o aparitie exotica pe scena artistica din Romania. Stilul sau muzical de a si imaginea nonconformista au propulsat-o in primele randuri ale generatiei actuale de artisti. Ce face Anna Lesko pentru a-si pastra si intretine silueta perfecta si frumusetea nativa, vom afla din materialul urmator.  

Un artist care are talent este incontestabil mai agreat decat unul care nu spune nimic, insa cand vocea este dublata si de o imagine interesanta, lucrurile parca incep sa arate altfel. Anna Lesko face parte dintre norocosi. Este rusoaica get-beget si a ajuns in Romania datorita hazardului. Cand a venit aici nu stia nicio boaba din limba noastra. Ar putea sa spuna cineva acum ca Anna nu stie limba romana? A avut o ambitie extraordinara sa o invete si sa locuiasca pe aceste meleaguri.

O pictorita cu talent muzical

A fost de mica fascinata de dans si a intrat intr-o trupa de balet, trupa pentru care a si creat la un moment dat costumele si cu care a ajuns in Romania. A stat cu mama sa o luna, a stat doua, iar apoi nu s-au mai indurat sa plece acasa. Pasiunea pentru muzica o mosteneste de la tatal sau, un instrumentist foarte bun. Dar nu numai muzica este o latura a artei pe care si-a dezvoltat-o mult Anna, ci si pictura. Facuse o pasiune pentru desen inca din copilarie, iar in momentul in care a ajuns in Romania l-a cunoscut intr-un cerc de prieteni pe maestrul Sabin Balasa. A avut curajul sa-i arate lucrarile sale, iar maestrul a fost cel care a indrumat-o mai departe. Asadar, momentul venirii in Romania a fost unul benefic pentru Anna fiindca in anul 2002 s-a lansat oficial pe scena de la Mamaia cu piesa „Cu tine, eu” de pe albumul „Ard in flacari”. Sigur va amintiti celebra piesa care a pus pe jar muuulte inimi din Romania. De atunci, stilul Annei a fost unul deloc de neglijat.

Schimbare de stil de Sarbatori
Ca sa arati bine, trebuie, fireste, sa investesti in imaginea ta. Iar ca Anna Lesko investeste in imaginea ei, asta se vede. De aceea stilul ei a devenit marca inregistrata. „Imaginea este foarte importanta si trebuie sa completeze perfect stilul meu muzical. Nu pot sa va dau un procentaj pentru ca depinde foarte mult de concert, de eveniment si de moment. Acum lucrez la un nou album care va fi gata in cateva saptamani. Cu ocazia acestui nou abum veti observa la mine si cateva schimbari majore. Incerc sa finalizez acest proiect la cea mai buna calitate si de aceea va mai dura putin deoarece vreau sa perfectionez si cel mai mic detaliu pentru a fi in totalitate multumita de ceea ce le voi oferi fanilor mei.”

„Este important sa-ti tonifiezi musculatura”
Anna nu este adepta regimurilor alimentare severe: „sunt de principiul sa mancam din toate cate putin, fara excese alimentare. Daca evitam triada: zahar, sare, grasimi, atunci suntem pe drumul cel bun”. La sala merge destul de des pentru ca „este important sa-ti tonifiezi musculatura, sa o intretii, nu neaparat s-o construiesti. Eu daca nu merg la sala cateva zile, nu mi-e bine. Cand nu am concerte merg la sala de cel putin trei ori pe saptamana si optez pentru banda si abdomene. Sporturi in mod deosebit nu fac, spre rusinea mea.”

Pregateste un nou album
De Sarabatori, vedetele au foarte multe concerte. Nici Anna nu face exceptie de la regula. Cu ocazia asta apar mici accidente sau apar probleme cu coardele vocale. Cum le rezolva Anna? „Ca orice artist exista tot felul de retete de intretinere vocala care se fac frecvent chiar daca ai probleme cu gatul sau nu. In privinta micilor trucuri, micilor accidente pe scena, incerc sa atrag atentia publicului asupra altui aspect decat cel incriminat.” Care sunt planurile Annei de Sarbatori? „Asa cum am spus, pregatesc un album nou, dar am si multe concerte. De Revelion voi merge la concerte numai in Bucuresti.”

Text: Maria Bratu
FOTO: Music Management