Apetitul sexual creste in functie de varsta si stimulent

shutterstock_300Desi pana acum se stia ca apetitul sexual se manifesta diferentiat in functie de sexul si varsta individului, nu se realizase un studiu in care sa se arate concret ce anume duce la cresterea dorintei sexuale si ce duce la excitarea persoanelor in functie de varsta acestora. Tocmai de aceea, revista Fitness magazine and Yahoo! Shine a realizat un sondaj in aceasta directie.

Conform sondajului, se pare ca apelurile telefonice si mesajele scrise cu tenta sexuala duc la excitarea persoanelor tinere, in timp ce o cina romantica si un pahar de vin duc la cresterea apetitului sexual la persoanele in varsta.

Se pare ca aceasta diferenta poate fi generate de inaintarea in varsta. Odata ce o persoana inainteaza in varsta, nivelurile de hormoni care produc o dorinta sexuala crescuta sunt foarte reduse. Prin urmare, acest lucru poate duce la o prabusire completa a apetitului sexual atat la barbati, cat si la femei.

Conform sondajului, aproape 22% dintre barbati si femei cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani au admis la randul lor ca apelurile telefonice si mesajele scrise primite din partea partenerilor de viata reprezinta preludiul in viata de cuplu.

Desi diferentele nu pot fi lasate deoparte, se pare ca numai 12% dintre barbatii si femeile cu varsta cuprinsa intre 35 – 64 de ani au fost de acord cu preferintele celor tineri.

Conform cotidianului New York Daily News, aproximativ 25% dintre cei intervievati au admis faptul ca o cina si un pahar de vin reprezinta afrodisiacul perfect pentru o noapte de neuitat.

Desi diferenta de varsta aduce dupa ea alte diferente majore intre cei trecuti de varsta a doua si cei tineri, se pare ca in cazul femeilor lucrurile stau la fel indiferent de varsta pe care o au. Conform sondajului de opinie, 44% dintre femeile participante au declarat ca un simplu “te iubesc” le ajuta in intimitate.

 

Text: Andreea Popescu