Arborele de ceai verde si beneficiile lui

Arborele de ceai verde si beneficiile luiUleiul esential este un amestec de componente volatile, produs al metabolismului secundar al plantelor. Se formeaza la nivelul partilor verzi ale plantelor si odata cu cresterea acesteia uleiurile sunt transportate catre petalele florilor.

Uleiul esential este unul dintre componentele de baza din industria parfumurilor, alimentara si in medicina.

Arborele de ceai verde

Vindecator natural obtinut prin distilarea fruzelor arborelui Malaleuca Alternifolia, originar din Australia, uleiul esential de arbore de ceai verde are un efect antiseptic triplu: actioneaza impotriva bacteriilor si a virusilor, are actiune cicatrizanta, antiinflamatoare, expectoranta si balsamica.

Nu se cunoaste nici un fel de toxicitate a acestui ulei si nici vreun efect secundar. Nu irita pielea si nici nu prezinta riscuri pentru sanatate. Ca la orice alt ulei esential, trebuie evitat contactul cu ochii.

Beneficiile arborelui de ceai verde pentru frumusete si sanatate

Aplicatii in cosmetica: uleiul esential de arbore de ceai are o mare putere de penetrare la nivelul pielii, ajungand in fluxul sanguin. Toate produsele cosmetice care contin acest ulei au actiune de regenerare a pileii, de oxigenare a celulelor, precum si efecte antiaseptice si antibacteriene.

Pentru a va imbogati crema de fata este suficient sa adaugati cateva picaturi de ulei de arbore de ceai verde si astfel puteti realiza un masaj facial vitaminizat pentru tenul gras sau cu acneee. In acest caz, este foarte importanta igiena zilnica a pielii. Puteti adauga patru picaturi de ulei pe un tampon de vata impregnat cu lotiune tonica. Spalati bine fata, apoi aplicati din nou doar uleiul esential.

Pentru inlaturarea micilor riduri, puncte negre sau pete rosii de pe fata, uleiul esential de arbore de ceai verde face minuni. In acest caz, el se combina cu esenta de lamaie, “citrus limonum”. Aplicati in fiecare seara cate o picatura din fiecare ulei pe fata bine curatata. Dupa trei –patru saptamani, ridurile fine si roselile pielii vor fi de domeniul trecutului.

Uleiul de arbore de ceai verde – beneficii pentru par: uleiul esential de arbore de ceai verde este benefic si pentru regularizarea activitatii glandelor sebacee ale pielii capului. Puteti adauga in sampon cateva picaturi de ulei de arbore de ceai si astfel veti avea un par normal, nici gras, dar nici uscat.

Contra infectiilor: in aromaterapie, uleiul de arbore de ceai verde este utilizat pentru intarirea sistemului imunitar. Micile infectii, precum gripa vor fi inlaturate, iar organismului ii va creste rezistenta contra microorganismelor si se va mari activitatea celulelor.

Igiena corporala: este mai bine sa prevenim decat sa tratam, iar cu arborele de ceai verde putem stabili mici ingrijiri pe care le putem transforma in norme cotidiene. Este recomandat sa aveti mereu la indemana un gel pe baza de arbore de ceai verde. El este ideal pentru persoanele care merg la o sala de gimnastica, la piscina sau in oricare alte locuri publice unde exista implicit pericolul de infectii. In caz de micoze, puteti aplica direct cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai verde.

De asemenea, uleiul de arbore de ceai verde este indicat pentru infectiile vaginale. In cazul masajului corporal, va puteti face propriul ulei. Ca ingrediente, folositi o baza de 50 ml de ulei de alune, 50 de picaturi de ulei esential de arbore de ceai verde. Pentru o aroma mai placuta, puteti adauga ulei esential de lamaie sau de levantica.

Pentru animale: in cazul in care parazitii va ataca animalele de companie, puteti compune o lotiune pe baza de arbore de ceai. Amestecati 80 ml de alcool de 96°, cu 5 ml de ulei esential de arbore de ceai si 15 ml de apa distilata. Lotiunea se poate aplica direct pe pielea animalului daca acesta are purici.        

Text: Ana Macovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *