Asa mama, asa fiica: cum arata pe podium fetele topmodelelor

Sailor si Christie Brinkley, Naomi si Valerie Campbell, Anna Von Ravenstein si Pat Cleveland

Burberry, celebrul brand britanic, vrea sa intre in spiritul Craciunului de anul acesta cu ajutorul imaginii unei fiice celebre, impreuna cu mama ei, nu mai putin celebra. Drept pentru care, intr-un teasing preluat de publicatiile de specialitate din intreaga lume, se anunta ca Naomi Campbell (48 de ani) si mama ei, Valerie Morris-Campbell (66 de ani), la randul ei model, vor fi capul de afis al campaniei.

Mama si fiica apar, intr-o serie de fotografii in oglinda, in tinute identice, camasa alba si blazer negru. Campania completa va fi dezvaluita in data de 13 noiembrie.

Imaginile in oglinda din teasingul Campaniei Burberry (Pinterest)

Dar nu este nici pe departe singurul caz in care modele faimoase au fiice care au devenit la randul lor la fel de celebre ca mamele lor si defileaza deja pe marile podiumuri ale lumii. Uneori chiar alaturi de cele care le-au dat viata si primele sfaturi in cariera.Cindy, Jerry si Christie „in varianta mai tanara”

Kaia Gerber este copia fidela a mamei sale si, la doar 17 ani, este preferata designerilor din intreaga lume. Tanara, detinatoarea unor trasaturi fizice deosebite si cu o silueta ideala, si-a facut remarcata prezenta pe podiumul de la New York Fashion Week, apoi la spectacolul de moda de la Milano si nu mai departe de toamna aceasta la Saptamana modei de la Paris. Fiica lui Cindy Crawford si a lui Rande Gerber este deja top-model in devenire.
La fel si fiica lui Jerry Hall, Georgia May Jagger, a defilat deja pe podiumurilor marilor branduri de moda si a aparut in editoriale de moda si pe coperti ale revistelor celebre din domeniu.
Nu mai putin celebra pe podium a ajuns si Anna Von Ravenstein, fiica lui Pat Cleveland – cea care in anii ’70 a deschis usa pentru femeile de culoare in lumea modei. A lucrat pentru case importante de moda, inclusiv pentru Marc Jacobs.
Sailor, fiica de 20 de ani a fostului top-model Christie Brinkley, a inceput sa defileze pe podium la varsta de 15 ani si este in prezent studenta la o celebra scoala de design. Asta cand nu apare in prezentarile caselor de moda care au avut-o drept vedeta si pe mama ei, acum in varsta de 64 de ani.

Kaia Gerber pe podium si alaturi de mama sa: Georgia May Jagger si Jerry Hall

 

Si actorii celebri au fiicele pe podium

Exista un vechi proverb italian care spune „Una buona mamma vale cento maestre”, care se traduce prin „O mama buna face cat o suta de profesori”, iar cea mai buna demonstratie a veridicitatii acestuia este cuplul mama fiica Isabella Rossellini – Elettra Wiedemann, care a stralucit pe podium la prezentarea Dolce&Gabbana de anul acesta la Saptamana modei de la Milano.
Si am putea sa o amintim aici si pe Lily Rose Depp, actrita si model de top deja, fiica Vanessei Paradis si a actorului Johnny Depp. Desi talentul actoricesc l-a mostenit de la tatal ei, frumusetea mostenita de la mama i-a deschis portile in lumea modei unde a si aparut de cateva ori alaturi de aceasta din urma.

Lily Rose Depp si Vanessa Paradis: Elettra Wiedemann si Isabella Rossellini

Text: Cristina Dudau

Foto: Hepta