ASMR – ultimul trend de pe TikTok și YouTube

ASMR, Răspunsul Meridian Senzorial Autonom, este o senzația de furnicături care începe de obicei pe scalp și se mișcă în partea din spate a gâtului și a coloanei vertebrale superioare, care se datorează anumitor sunete. Ca să înțelegi mai bine, este stimularea cunoscută drept “piele de găină”. Doar că acum este în mare trend și se numește pe scurt ASMR.

Acest trend a debutat printre internauții tineri din America, aproximativ acum doi ani și mai este numit și “orgasmul cerebral”. Auto Sensory Meridian Response a luat imediat amploare pe canalele YouTube, există aproximativ 13 milioane de clipuri video ASMR pe această platformă, iar acum, fenomenul de sunete relaxante face vâlvă și printre TikTok-eri. Ba mai mult, s-au inventat și instrumente speciale pentru a scoate sunete atât de relaxante pentru unii.

Dacă unii preferă sunetele de șoapte, unghii frecate pe diverse materiale sau tunsul, alții adoră să asculte cum cineva foșnește un ambalaj sau mestecă cu gură deschisă niște castraveți murați.

Text: Bettina Cristea