Asociatia No Abuse: un an de lupta impotriva violentei

0a0a02001Asociatia No Abuse lupta impotriva violentei domestice si a abuzului prin campanii de informare, constientizare si educare, servicii de mediere, consiliere psihologica si legala acordate victimelor si prin advocacy.

Prin actiunile sale, asociatia aduce in dezbatere publica fenomenul violentei in familie si atrage atentia diferitelor categorii de public-tinta in ceea ce priveste implicatiile pe termen lung pe care le genereaza comportamentele violente.

La aniversarea unui an de la infiintare, Asociatia No Abuse a organizat pe 24 noiembrie, la Godot Café, evenimentul “ Violenta pusa in scena”. Cu aceasta ocazie, Asociatia No Abuse a prezentat premiera pieselor de teatru cu rol educativ “Fratii” si “Dincolo de dincoace”.

Scenariile sunt scrise de tineri din liceele bucurestene, beneficiari ai proiectului “Prin noi, o lumea mai buna pentru toti!“ si au ca sursa de inspiratie cazuri reale.
Pe parcursul primului an de activitate, Asociatia No Abuse a derulat proiecte in zece licee bucurestene, avand ca principal scop prevenirea si combaterea violentei interrelationare (Pro Dialog, “Spune mai departe”, Facilitarea interactiunii intre liceeni si politistii de proximitate, “Prin noi, o lume mai buna pentru toti!”) .

Proiectele au avut aproximativ 400 de beneficiari directi, tineri liceeni.

Text: Alexandra Lupu