Astazi mi-ar placea sa vorbesc cu voi despre meseria de parinte

shutterstock 16368859Greu lucru de explicat, dar si mai greu de facut. Inainte sa ai copii, sintagma “cea mai grea meserie de pe pamant este aceea de parinte” te lasa rece. Nu te amuza, nu te intristeaza, nu te-ndeamna la reflectie. Atunci cand te trezesti brusc ca un suflet depinde suta la suta de tine, de actiunile tale, de cat de responsabila esti, esti coplesita, te panichezi, citesti carti, ceri sfaturi, fara sa stii ca toate raspunsurile sunt la tine.

Cand crezi ca ai invatat sa schimbi scutece ca la carte si sa pregatesti biberoane ca nimeni alta, iti bate la usa gradinita.

Asta e! O iei de la capat. Acum esti stapana costumelor de carnaval, maestra petrecerilor cu clowni, ghid al farmaciilor non-stop din oras. Adormi citind povesti, te trezesti facand sucuri si traiesti intre doua episoade de desene animate. Cand iti zici ca nici macar nu e asa de greu, iti dai seama ca un alt obstacol se ridica in fata ta: scoala.

Incepi sa cauti uniforme, sa alergi intre orele de engleza si pian. Mos Craciun nu mai este cel de odinioara. Trebuie sa fie cool si sa aduca daruri trendy. Pana te dezmeticesti, uniformele nu se mai poarta, ghiozdanul s-a transformat in geanta si colegul plin de pistrui e la usa ta, ferches si parfumat si te-ntreaba daca poate sa o invite pe fata ta la un film. Te freci la ochi si incerci sa-ti dai seama cand au trecut anii, daca ai facut tot ceea ce trebuia si ce-ar mai fi de facut de acum inainte.

Multe! Extrem de multe! Desi ai un avans de 20 – 30 de ani, parca mereu esti prins pe picior gresit cand e vorba de meseria de parinte. Si va mai dau o veste: nu puteti sa va pensionati nici pe caz de boala, nici la limita de varsta.

E pe viata!!!

 

Text: Alina Nicolescu