ASTEPTAND CRACIUNUL, Grigore Lese va pregateste un cadou special

-0a0a0a0a2qcouaxBucurestenii sunt invitati pe 21 decembrie sa redescopere adevarata muzica a Sarbatorilor de Iarna Romanesti.

Asociatia Culturala “Grigore Lese” are drept misiune de valoare recuperarea, conservarea si promovarea muzicii traditionale romanesti din patrimoniul cultural national. Asociatia Culturala “Grigore Lese” organizeaza si in acest an un concert de colinde stravechi romanesti.

Artistul Grigore Lese va prezenta, pe scena Salii “Mihail Jora” din Bucuresti, colinde adunate in cautarile sale prin cultura straveche a romanilor, cautari care dureaza de aproape 40 de ani. El ii va avea ca invitati pe scena de concert pe organistul Marcel Costea si cateva grupuri de adevarati colindatori.

In 2010, Asociatia “Grigore Lese” a initiat proiectul “Asteptand Craciunul”, al carui obiectiv este promovarea adevaratelor colinde romanesti si a grupurilor taranesti de colindatori din satele noastre.

“Asteptand Craciunul” se doreste a fi un altfel de spectacol, menit sa ofere o alternativa atat productiilor de inspiratie occidentala, cat si productiilor autohtone folclorizate care invadeaza spatiul premergator celei mai incarcate perioade din an din punct de vedere al concentrarii de sacralitate.

Spectacolul “Asteptand Craciunul” va aduce pe scena colinde uitate, colinde de gazda, profesionale, de june, de fata, de petit, familiale, cosmogonice, mitico-religioase, satirice, de doliu, precum si cantece de stea ce vestesc Nasterea Mantuitorului, auzite de Grigore Lese in vatra satului.

 

 

Text: Alexandra Lupu