Atelierul cu alint, cu frumos, emotie si pasiune

”Atelierul cu alint s-a plamadit natural, treptat, prin timpul petrecut impreuna discutand, glumind si lucrand la creatiile noastre. S-a consacrat in inimile prietenilor care ne calca pragul. Traieste prin bucuria pe care o simtim aici lucrand si expunand in fata cautatorilor de frumos si sensibilitate. Este un spatiu al indraznelii, dar si al cuminteniei, al incercarii si experimentului, dar si al reusitei. Este un spatiu al cautarii si al implinirii. Este un spatiu al iubirii, al iubirii de frumos, de oameni, al iubirii de iubire. Este locul cu usi deschise in care vin prietenii. Rezultatul este o oaza de frumos, de liniste, de sensibilitate si de pace sufleteasca in mijlocul unui oras care pulseaza de viata. Este locul in care emotiile vibreaza prin creatiile expuse, in care crampeie din sufletul nostru se materializeaza in arta decorativa, vesminte frumoase si bijuterii delicate” – marturisea Alina Predoiu, gazda ”Atelierului cu alint” creat special de Sarbatori, ea insasi designer de bijuterii cu…alint.

In Atelierul cu alint si-au expus creatiile artiste renumite, fiecare in domeniul sau, dar reunite prin frumos, sensibiltate, unicitate, spirit, inovatie, ingeniozitate:  Sandra Galan (couture romanesc), Kristina Dragomir (creatoare de palarii), Andreea Banita (maitre fleuriste), Raluca Jurcovan (regizoare de film si televiziune, fotograf si pictorita de icoane), Cristina Frentiu Socolescu (pictorita) si bineinteles Alina Predoiu, creatoare de bijuterii.

 

Iata cateva dintre gandurile talentatelor creatoare:

 Raluca Jurcovan:

”Fiecare icoana pe care o pictez exista intotdeauna o raza de soare si eu adaug o frantura din sufletul meu, aur si multa culoare. Sunt onorata sa duc mai departe mestesugul iconaritului, aceasta arta taraneasca naiva, lasata mostenire noua, tuturor, de catre talentatul taran roman de altadata”.

Kristina Dragomir, furnizor oficial al Casei Regale: “palaria decoreaza sufletul, nu doar capul”.

Cristina Frentiu Socolescu

“Aleg sa lucrez intr-o tehica proprie folosind linere, markere permanente de design si de vopsea, pentru a crea o arta abstracta, fractalica, aproape digitala, cu accente de geometrie sacra care sa vorbeasca despre spiritualitate. Acea spiritualitate simpla si curata care sta la baza vietii”.

 De la design floral exclusivist, unic, chic si surprinzator…

Andreea Banita este proprietara atelierului de design floral exclusivist, haute-couture ce-i poarta numele. A studiat ateliere florale de referinta din Londra si Paris, sub indrumarea unor mari maestri florali. Are deja renume si notorietate in Romania si nu numai iar creatiile sale se disting prin rafinament, originalitate, inovatie, prin texturi aparte, armonie a culorilor si a proportiilor.

 

 

 …la design avangardist si moda romaneasca vintage

Sandra Galan este un designer recunoscut pentru creatiile vestimentare inovative si extravagante. Stilul sau definit de combinatii ingenioase de tesaturi si texturi opulente, volume sculpturale supradimensionate si deconstructii atipice. Sandra Galan ne propune si de data aceasta o intoarcere la origini, la valorile noastre personale, la traditiile care ne definesc. Colectia sa unicat ”Heritage” se bazeaza pe reintegrarea si adaptarea la moda contemporana a tesaturilor traditionale romanesti vintage, veritabile obiecte de arta care nu au varsta si nici corespondent in lume.  ”Sunt adevarate comori brodate manual cu fir de aur si argint la sfarsitul secolului XIX, evidentiate de siluete feminine compuse din volumetrii fluide si drapaje misterioase” – spunea creatoarea.

 

Text: Oana Georgescu