Atentie la sucul de portocale consumat in cafenele

Atentie la sucul de portocale consumat in cafeneleAtunci cand ne ducem intr-un restaurant sau cafenea si ne comandam un fresh de portocale, ne gandim ca aceasta este cea mai sanatoasa bautura pe care am putea-o alege din meniu. Exista insa un aspect pe care il trecem cu vederea: bacteriile pe care le poate contine.

Cercetatorii au descoperit ca in Spania, de exemplu, jumatate dintre sucurile servite in cafenele si restaurante sunt contaminate cu bacterii periculoase, cum ar fi salmonella sau E.coli. Acest fenomen este cauzat de storcatoarele de sucuri murdare si recipientele in care se pune sucul.

Pentru a evita astfel de probleme, storcatoarele ar trebui spalate cat mai des, iar sucul ar trebui servit imediat dupa stoarcere. Asa ca, daca nu sunteti siguri de igiena locului in care beti un suc proaspat de portocale, mai bine alegeti o bautura ambalata in sticla sau cutie, pe care sa o beti cu paiul.

Text: Bianca Badescu

decembrie 22nd, 2011 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate