Atrage-l armonios de partea ta…

shutterstock 44258257Fie ca esti o fire puternica sau mai slaba din punct de vedere emotional, indiferent de asta orice om are nevoie de afectiune, tandrete si rasfat. Femeile si-au aratat mereu latura lor sensibila si au fost luate ca atare, ele stiu sa arate mult mai bine decat barbatii afectiune fie ea si prin cuvinte daca este cazul, nu numai prin fapte.

Barbatii sunt mereu dornici sa li se vorbeasca frumos, sa fie alintati, iubiti si rasfatati, iar femeile fac asta, dar ce ne facem atunci cand si noi, femeile, simtim nevoia sa fim rasfatate de barbatii din viata noastra?! Cum trebuie sa procedam cu ei pentru a nu-i speria si a-i determina sa ne arate putina afectiune?

In primul rand, nu ii ordona ce anume sa faca, nu ii da ordine sa-ti faca pe plac, altfel o va face doar o data, din obligatie, si gata! Comunicati si explica-i ca ai nevoie de ajutorul si de implicarea lui. Atunci cand observi ca lucrurile se schimba in ceea ce il priveste si, evident, in favoarea ta, nu grabi lucrurile si nu il forta sau cicali – este normal sa nu ii reuseasca din prima daca il pui sa faca ceva ce nu a mai facut niciodata.

  • Invata-l sa te protejeze asa cum iti place tie

Daca ai nevoie de ceva, spune! Daca iti place ceva, exprima-te, altfel el nu va sti niciodata ceea ce iti doresti. Comunicarea este esentiala iar lucrurile fortate nu vor avea un happy-end, evita sa te plangi sau sa ii reprosezi mereu cate ceva, in acest caz va renunta si probabil tu vei avea de suferit pentru ca te-ai grabit.

Daca atunci cand face ceva, iti place, nu ezita sa ii spui asta. Barbatilor le place sa fie laudati. Cui nu ii place asta? Dar ei cred ca se straduiesc mult pentru a va face pe plac si au nevoie de multe aprecieri. Aprecierile tale il vor motiva sa fie mult mai atent pe viitor si sprijinul tau ii va oferi mai mare incredere in el.

Toate aceste lucruri va vor apropia mai mult iar relatia voastra se va consolida intr-un mod mai frumos. Si, bineinteles, odata ce observi schimbari in comportamentul partenerului tau, nu trebuie sa profiti de asta si tu sa nu mai faci nimic pentru relatia voastra, pentru ca, in acest caz, lucrurile nu vor evolua prea bine!

Text: Maria Camelia Diaconu