Autobronzantele sau bronzul sanatos

Autobronzantele sau bronzul sanatosCu ajutorul unei creme cu ecran solar, o palarie stilata si cu un un bronz fals va veti transforma intr-o zeita a bronzului. Atentie insa, nu dati fuga la salonul de bronzare de la coltul blocului! Sfaturile medicilor sunt clare: solarele sunt asociate cu deteriorarea sistemului imunitar, melanoamele precancerigene si maligne.

In plus, daca puteti capata culoare intr-un mod sanatos, de ce sa nu o faceti? Exista atat de multe produse pentru autobronzare pe piata romaneasca, incat aveti de unde alege. Creme, geluri, spray-uri, combinate cu creme hidratante, pentru fata, pentru decolteu, speciale pentru picioare, aurii sau cu un efect mai inchis… iata! O gama foarte variata.

Sfaturi pentru bronz uniform
Este prima intalnire cu astfel de produse? Nu este asa de complicat sa obtineti un bronz uniform. Va trebuie insa cateva sfaturi pe care sa le urmati ca sa nu apareti ca un leopard pe plaja.
1. Bronzul dureaza mai mult daca exfoliati pielea inainte de a folosi produsul autobronzant. Scapati de celulele moarte care mai tarziu s-ar coji si ar lua cu ele si stratul de bronz.
2. Evitati petele prin folosirea unei creme cu o nuanta ceva mai inchisa pentru a fi usor de observat pe unde ati aplicat-o. Sau puteti incerca un produs sub forma de spray sau spuma – acestea se aplica mai uniform decat celelalte tipuri.
3. Nu va grabiti – aplicarea unei creme autobronzante este un proces minutios, daca vreti sa iasa bine. Aplicati produsul cu grija, de la picioare inspre fata, fara a omite nicio zona. Masati si intindeti bine cu miscari ample, de jos in sus. Nu va imbracati pana nu s-a uscat complet. Majoritatea instructiunilor va recomanda sa va spalati pe maini dupa ce ati terminat aplicarea. Aveti grija sa nu se scurga apa spre coate, altfel veti ramane cu cateva dungi albe. Frecati portiunile de piele dintre degete si laturile palmelor, deoarece acolo se strange cea mai multa crema.
4. Amestecati produsul de bronzare cu aceeasi cantitate de crema hidratanta pentru corp si aplicati-l in zona coatelor, a genunchilor si a gleznelor. Pielea din aceste zone este mai aspra si tinde sa absoarba mai multa crema. Rezultatul? Aceste zone vor fi mai inchise la culoare decat restul corpului.   
5. Folositi produse pentru un bronz lejer daca sunteti la primele aplicari. Dupa ce veti prinde putina culoare, dar ceva mai multa experienta, puteti trece la produsele care au ca rezultat un bronz puternic. Puteti aplica aceste produse chiar si de mai multe ori pe zi, dar aveti grija sa se usuce si sa nu transpirati prea mult pana intra in piele. Dupa ce ati ajuns la nuanta dorita, pastrati-o prin aplicari zilnice sau saptamanale – asta decideti dumneavoastra!
6. Petele nedorite pot fi eliminate prin frecarea cu un gomaj realizat din zahar si zeama de lamaie. Majoritatea greselilor pot fi reparate.
7. Testati calitatea produsului de autobronzare inainte de a iesi in oras. Unele produse se transfera pe haine, chiar daca au trecut ore bune de cand le-ati aplicat. Imbracati-va intr-un tricou alb si faceti putina miscare pana transpirati. Observati daca tricoul devine auriu sau nu. Fara teama – aceste pete ies la spalat! Dar pielea va ramane cu cateva dungi mai deschise la culoare. Evitati produsele care formeaza o pelicula la suprafata pielii si cautati-le pe cele care intra in profunzime.
Abia apoi puteti sa va imbracati pentru o iesire, sau, cine stie, sa schimbati produsul autobronzant. 

Text: Ema Macovei