Avem nevoie de aventuri in relatie?

shutterstock 77669482“La Rochefocauld: dragostea este asemeni febrei; nu le putem stapani pe nici una si nici nu putem limita durata sau intensitatea lor.”

Cred in aceasta rubrica. Ea se adreseaza tuturor varstelor. Parte din ea este izvorata din propria experienta, completata cu lecturi si discutii cu oameni mai tineri, mai maturi, care iubesc, sunt iubiti, au experiente de viata fericite sau mai putin fericite, dar care merita sa traiasca frumos povesti de dragoste si sa nu renunte la sperante.

Cred ca sunt putini barbati pe lumea asta care nu si-au “permis” sau nu si-au dorit o aventura in timpul unei relatii stabile, in ciuda faptului ca relatia functioneaza foarte bine, dar… ispita, cred ca “ea” e de vina. De ce?

Fiindca barbatilor le plac femeile, deci isi doresc sa le descopere si sa le cunoasca in profunzime si atunci instinctul masculin, cu incarcatura lui sexuala cu tot, rupe lesa si profita de orice moment de libertate in care are ocazia de a-si “satisface” pornirile in general sexuale. Dar nu inseamna ca in ecuatia asta vorbim numai despre barbati. In ziua de azi, femeile sunt la fel de open-mind cand e vorba de o aventura. Stilul de viata actual, goana dupa pozitie, cariera si bani este specifica in egala masura si genului feminin. Timpul liber nu mai este atat de generos cu noi ca acum 20 – 30 de ani si atunci ajungi sa traiesti clipa si chiar sa te satisfaca treaba asta cu indeajuns de multa intensitate incat sa-ti faca bine. Si cand ma refer la acest lucru, vreau sa vorbesc despre faptul ca o aventura intr-o relatie poate rupe cu succes rutina, monotonia sau chiar resuscita relatia.

O aventura poate insemna agonie, dar si extaz. Din fericire, inseamna extaz mai des decat credem noi, pentru ca intensitatea si trairea acelui moment sunt atat de puternice incat, in general, iti produc o senzatie mult prea placuta.  O aventura este probabil cea mai sexy relatie. Dragostea intr-o relatie conjugala poate fi radioasa si plina de satisfactii, insa aventura inseamna sex asumat si lipsit de simulari.

De ce simti nevoia unei aventuri?

Trupul isi doreste acest lucru. Din motive si senzatii deosebite pe care nu le putem explica, “cineva” (indiferent ca vorbim despre un barbat sau o femeie) te va face sa te simti satisfacut/a. Caldura interioara care se degaja in timpul contopirii celor doua trupuri care se doresc unul pe celalalt produce o “sete de dragoste” care hraneste in acel moment nu numai nevoia trupeasca, dar si cea spirituala. Intr-o aventura, o femeie isi poate “crea” un scenariu in care traieste un vis cu un barbat care este mai frumos, mai bogat si mai destept decat ea, cu toate ca este constienta ca nu va ramane cu el, dar asta nu o impiedica sa se simta “importanta” fiind partenera de moment a acestui tip atat de special.

Sunt femei si barbati care au nevoie de confirmare, oameni care nu au incredere in persoana lor, nu sunt siguri pe frumusetea, educatia si mintea lor, dar stiu sa faca sex si se folosesc de acest atu ca sa se faca placuti si sa-si creasca popularitatea. Problema este ca, oricat de ciudat si de grosolan ar putea sa para, o femeie ravnita va fi mai dispusa sa accepte o aventura cu un barbat solvabil si de succes decat o aventura cu unul fara statut (gen sofer de camion), indiferent cat de sexy ar fi cel din urma.  Sunt si femei care se simt “implinite” doar atunci cand obtin supremul compliment pe care-l poate oferi un barbat. O femeie se poate lasa prada unei aventuri mai greu decat un barbat, dar… nu e o regula. Nu exista o reteta dupa care se desfasoara “filmul” unei aventuri. Totul este imprevizibil. Tocmai din acest motiv, o aventura aduce cu ea multa adrenalina si satisfactie. O femeie nu se arunca oricum in bratele unui barbat pentru a avea o aventura. In general, isi alege foarte atent partenerul unei astfel de nebunii, lucru care poate dura multa vreme. Cand vorbim de o aventura, femeia nu se lasa practic sedusa. Ea simte, de cele mai multe ori de la prima intalnire, daca se poate combina cu barbatul din fata ei.
Cand ai o aventura, trebuie sa-ti asumi responsabilitatea, consecintele, inclusiv greselile si sa mergi mai departe. E bine sa incerci sa-ti dai seama de ce ai vrut sa ai o aventura si sa descoperi motivele reale care au dus la asta, iar daca dupa ce se consuma genul acesta de “distractie”, constati ca nu te simti bine cu tine insati si ai procese de constiinta, e mai sanatos sa te opresti si sa o pastrezi doar ca pe o experienta de viata… si atat.

Text: Vladimir Toma