Balenciaga duce prezentările de modă la alt nivel: un joc video

În acest weekend, brandul francez Balenciaga a lansat Afterworld: The Age of Tomorrow, un joc video personalizat creat de Unreal Engine, pentru a servi drept vitrină pentru colecția din toamna anului 2021.

Designerul Demna Gvasalia și-a imaginat o aventură mitologică, în epoca spațială, stabilită în anul 2031, are jucători care explorează cinci niveluri, de la magazinul virtual al brandului la o pădure întunecată și un vârf pitoresc al muntelui la apus. Cele 50 de avatare sunt îmbrăcate în stil neo-medieval care amintește de Raised by Wolves și trailerul viitorului film Dune, ambele prezentând lumi viitoare care s-au deteriorat ca urmare a tulburărilor politice și a schimbărilor climatice.Articole vestimentare with a switch

Pentru toamna anului 2021, Gvasalia propune articole de îmbrăcăminte comode care îi ajută pe jucători să navigheze pe teren accidentat. O parka, de exemplu, se transformă într-o geantă duffel; o pătură se transformă într-o pelerină cu glugă; un șorț pentru scutere devine un strat termoizolant; iar jachetele croite sunt confecționate din materiale întinse căptușite, potrivite pentru sport. Multe dintre ele au fost realizate din materiale reciclate. Cu toate acestea, cele mai distincte piese sunt cizmele argintii sau aurii, care sunt destinate să arate ca o armură medievală.

Text: Iulia Mirică

Foto: www.harpersbazaar.com