Balsamul de păr – Ghid de folosire corectă

balsam de păr

Balsamul de păr face parte din rutina de frumusețe al celor mai multe dintre noi. Îl considerăm util și indispensabil, dar acum, la modul sincer, câte dintr noi acordăm atenția cuvenită acestui produs de îngrijre? Știm în mod real cum să îl folosim ca să îi exploatăm calitățile?De ce este important să folosești corect balsamul de păr? 

Balsamul te ajută să îți menții părul hidratat, îi conferă vitalitate și luciu și îl fac mai ușor de coafat. Un astfel de produs poate schimba textura firului și îl face mai ușor de descurcat după spălare, oferindu-i mai multă rezistență.

Farmaciştii Catena recomandă Balsamul Color&Soin, un produs de ingrijire pe baza de ingrediente naturale care: hidrateaza parul si scalpul, hraneste firul de par in profunzime, 
intareste parul si reduce riscul de rupere al acestuia cu pana la 80%

Alege balsamul în funcție de tipul de păr

Tipul de balsam și modul în care îl folosești pot fi chiar mai importante decât etapa inițială de curățare, atrag atenția specialiștii în îngrijirea părului.

“Spre deosebire de șampon, care trebuie ales în funcție de tipul de scalp, balsamul se alege având în vedere de tipul tău de păr.  Este important să optezi pentru produse de calitate care hidratează părul și previn deshidratarea lui,” precizează Cristina Gavrilă, stilistă Londa Professional.

Părul fin și subțire are nevoie de un balsam pentru volum care conține prcanoteine.

Părul uscat și greu de coafat  poate fi transformat total cu ajutorul unui balsam puternic hidratant.

Părul normal are o bună elasticitate, dar are nevoie de mai multă strălucire. Mizează pe un balsam cu uleiuri naturale pentru un gloss de invidiat!

Părul vopsit are nevoie de o îngrijire specială pentru a-și păstra intensitatea culorii.

Părul vopsit are nevoie de extra-protecție. Este indicat șă folosești după fiecare spălare un balsam special pentru mai multă hidratare și pentru a sigila culoarea.

Pentru păr vopsit farmaciştii Catena recomandă Balsamul Color&Soin cu extracte naturale ce hraneste parul vopsit, il protejeaza de agresiunile externe, pastreaza intensitatea culorii timp indelungat, oferind o stralucire intensa.

Un balsam de calitate este esențial și dacă ai părul ondulat sau firul gros. Pentru părul ondulat sau cel rebel sau greu de manevrat trebuie să folosești neapărat balsam. Acesta are un efect de catifelare și ordonare a părului.

Trucul care face diferența 

Imediat după spălare usucă-ți puțin părul cu un prosop pentru a îndepărta excesul de apă. Abia apoi aplică balsamul de păr. Astfel, ingredientele pătrund mai bine în interiorul firului de păr și îl hidratează intens. Părul îmbibat de apă nu absoarbe eficient toate aceste ingrediente benefice.

Fii atentă și la modul în care aplici produsul pe păr pentru a nu afecta sănătatea scalpului.

Încearcă să nu aplici balsamul la rădăcini. Persoanele cu păr lung trebuie să aplice produsul de la jumătatea părului în jos (minim o distanță de 4-5 cm de la rădăcină), concentrându-se pe vârfuri. În caz contrar, scalpul poate produce prea mult sebum ceea ce va crea senzația de păr gras.

Foto Shutterstock