Cum să îți speli părul acasă pentru rezultate ca la salon

De ce de părul spălat proaspăt la salon arată atât de plin de viață și strălucire? Este o întrebare pe care ne-o punem cu toate, și în acest sens am pregătit câteva trucuri pentru a-i da podoabei capilare un boost de strălucire și hidratare pentru rezultate ca la salon.

Există o„ modalitate corectă ”de a-ți spăla părul, pentru că ori de câte ori o facem singure acasă, nu obținem același rezultat pentru că nu spălăm fiecare porțiune temeinic.Pieptănă părul înainte de spălare

Înainte chiar de a intra în duș, pieptănă-ți părul. Acest lucru va ajuta la „eliberarea”murdăriei, îndepărtarea firelor de păr picate și descurcarea acestuia.

Temperatura potrivită a apei

În continuare, temperatura apei este importantă. Udă-ți părul cu apă călduță. Apa prea fierbinte va deschide cuticula părului și acest lucru va permite proteinelor de keratină, culoarea și factorii naturali de hidratare să se piardă. Acest lucru însemnă că părul îți pierde rezistența, nu culoarea.

Șampon de două ori

Întotdeauna, spală-ți părul de două ori. Primul șampon îndepărtează murdăria, poluarea și reziduurile produsului. A doua șamponare adaugă, în esență, strălucire și luciu, similar cu dubla curățarea a tenului.

Tehnica este totul

Ar trebui să folosești o cantitate de șampon de mărimea unei alune. Prima șamponare nu va face spumă atât de mult pentru că părul este murdar și particulele din șampon, curăță. A doua aplicare va spuma mai mult. Aplică șamponul direct pe rădăcini și masează pe scalp. Acordă o atenție deosebită zonelor care sunt mai greu accesibile și adesea trecute cu vederea. Spală bine părul pe ceafă și în spatele urechilor, aceste zone secretă cea mai mare cantitate de sebum și în felul acesta cureți foarte bine scalpul.

Clătirea face diferența

Clătește cu apă călduță. Strânge-ți părul în mâini în timpul clătirii. În acest mod vei știi când produsul a s-a clătit din păr, deoarece acesta va „scârțâi” de curat.

Dacă nu clătești corect, părul va fi plat și lipsit de viață și se va simți oarecum acoperit. Acestea fiind spuse, părul umed este slab și este mai predispus la rupere, așa că fii blândă atunci când îți speli propriul păr.

Folosește șamponul și balsamul la potențialul lor maxim

Șamponul și balsamul au scopuri complet diferite și, prin urmare, aparțin diferitelor zone ale părului. Șamponul este produsul de curățare, deci aveți nevoie de el doar pe zonele care se murdăresc și sunt murdare, adică rădăcinile.

Cel mai bun mod de a alege șamponul și balsamul potrivit este să soliciți sfaturi profesionale. Întrebă-l pe coaforul tău. Majoritatea oamenilor nu își dau seama că multe produse ieftine sunt pline de siliconi, care lasă în urmă un film care poate estompa strălucirea părul și bloca foliculii de păr, ceea ce împiedică creșterea acestuia. În ceea ce privește sulfații, șampoanele fără sulfat sunt mult mai blânde, astfel încât culoarea să nu se estompeze.

Clătește cu apă rece

Dacă poți, dă-ți părului o clătire finală cu apă rece. Apa rece stimulează circulația sângelui, sigilează cuticula părului și îți lasă părul mai neted și strălucitor, ceea ce este un secret pentru el .

Evită electrizarea

Investește într-un prosop din microfibră. Sunt mult mai bune pentru părul tău, deoarece fibrele nu vor rupe fire de păr, ceea ce înseamnă mai puține fire rebele. În plus, absorb mult mai multă umiditate, ceea ce va ajuta părul să se usuce mai repede.

Text: Iulia Mirică