Tipuri de păr şi şamponul potrivit pentru fiecare

tipuri de parExistă mai multe tipuri de păr şi înainte de a ne preocupa de tunsori și coafuri ar trebui să ne îngrijim întâi de sănătatea acestuia. Iar acest aspect este într-o strânsă legătură cu produsele de curățare și styling pe care le folosim.

Poate avem impresia că doar balsamul și masca merita să li se acorde importanță. Dar nu este nici pe departe așa. Șamponul joacă un rol foarte important. Alegerea sa corecăa, adică în funcție de tipul de păr, fiind primul pas către o podoaba capilara sănătoasă!

Ce trebuie să conţină trusa de îngrijire a păruluiPăr normal

Posesoarele unui păr normal se pot declara binecuvântate. Însă, chiar dacă acest tip nu necesită o atenție specială, trebuie să se preocupe de îngrijirea sa.  Căci greșelile îi pot strica această calitate.

Părul normal este cel care își menține constant nivelul de sebum și nivelul de hidratare. Iar șamponul ideal pentru acesta trebuie să fie unul ușor hidratant și nutritiv. Este important să aibă la bază aminoacizi, proteine și antioxidanți, astfel încât, prin spălare, să se obțină bariera necesară pentru a îndepărta agresorii externi.

Păr uscat

Părul uscat se poate recunoaște imediat. Are un aspect tern, se electrizează și se încurcă ușor. Acest tip de păr este caracterizat de un fir poros și aspru și de vârfuri degradate. Cauza principală este producția slabă de sebum care nu ajunge să hidrateze și să protejeze vârfurile.

Bioclin Bio-Nutri Sampon par uscat este un sampon delicat, special conceput pentru persoanele care au parul uscat si fragil dar scalpul sensibil. Parul uscat si fragil are nevoie de o ingrijire speciala, de un aport suplimentar de nutrienti care sa intareasca structura firului de par. 

Însă și uscatul cu foehnul și folosirea în exces a produselor de styling poate agrava starea sa. Spălarea acestui tip de păr trebuie să se facă o data pe săptămână și, fară doar și poate, cu șampoane puternic hidratante, de preferat care să conțină și balsam. Acestea, de obicei, conțin substanțe cationice care previn încărcarea electrostatică a firului de păr și, totodată, și electrizarea sa.

Păr gras

Părul gras este caracterizat de exces de sebum. Acest tip de păr are volum și prezintă tendința de a dezvolta mătreață. Din cauza faptului că lasă impresia unui păr murdar este necesara spălarea sa cu o frecvență mult mai mare decât a oricărui alt tip de păr, iar șamponul recomandat trebuie să fie delicat și să aibă la bază ingrediente cu rol de reglare a producției de sebum, dar și de protecție, de exemplu acid salicilic sau extract de urzica.

Bioclin Bio-Squam Sampon matreata grasa este un sampon special conceput pentru a curata scalpul cu matreata grasa. 

Totodată, este nerecomandată folosirea unui șampon care conține balsam. Șampoanele antimatreaţă sunt, de asemenea, utile în curățarea acestui tip de păr.

Păr vopsit

Părul vopsit este un păr a cărui structură a fost afectată, mai mult sau mai puțin. Prin urmare, prezintă tendința de uscare la vârfuri iar, în unele cazuri, chiar și la nivelul scalpului. Dacă vă confruntați cu situația din urmă, atunci trebuie să alegeți un șampon pe bază de dimethicone și cyclomethicone.

Aceste substanțe reechilibrează excesul de sebum și hrănesc intens firul de par. Șamponul recomandat este cel dedicat exclusiv părului vopsit care, pe lângă hidratare, oferă și protecția culorii. Atât șamponul cât și  balsamul trebuie alese în funcție de culoarea părului, puterea de hidratare fiind diferită și în funcție de acest aspect.

Vopseaua de păr Color&Soin îţi răsfaţă părul cu produse de calitate superioară, realizate cu extracte naturale cu puritate ridicată.

Păr degradat

Părul degradat poate avea la bază fie vopsitul excesiv, fie expunerea îndelungată la soare și îngrijirea neadecvată. Acest tip de par este casant, lipsit de luciu și suplețe, greu de coafat și cu vârfuri despicate.

El are nevoie de o îngrijire cu totul și cu totul specială care implică șampon, balsam, mască, tratament leave-in, tratament termic și ulei hidratant. Șamponul nu trebuie să conțină detergent și este indicat să fie emolient și să aibă în compoziție keratina și substanțe intens hrănitoare care să-i refacă rezistența.

Păr creț

Prin natura sa, părul creț este caracterizat de o porozitate mai mare și prezintă tendința de deshidratare și uscare. Șamponul ideal trebuie să fie puternic hidratant astfel încât să lase părul neted și să ajute firul să-și recapete elasticitatea și maleabilitatea. Se recomandă aplicarea șamponului la rădăcină și nu pe vârfuri.

Păr fin

Părul fin are textura extrem de moale. Firele subțiri sunt lipite de cap și este un păr foarte greu de aranjat. Din cauza capacității mari de a absorbi grăsimea, nevoia sa este un șampon care îi conferă volum și vitalitate, cu putere de hidratare slabă.

O soluţie naturală pentru părul tău! Produsele de îngrijire a părului Bioclin hrănesc părul in profunzime şi sunt formulate cu ingrediente blânde care hrănesc părul şi îi oferă rezistenţă şi strălucire.

Cristina Dudău