6 motive din cauza cărora ți se îngrașă părul: soluții pentru fiecare problemă!

Dacă simți  părul tău este tot timpul gras, câteodată chiar și la câteva ore după ce l-ai spălat, motivul ar putea fi legat de modul în care îl speli și îl aranjezi, iar soluția nu este neapărat -l speli mai des sau folosești și mai mult șampon uscat.

Este adevărat  nu ne putem lupta cu moștenirea genetică, dar putem eliminăm majoritatea celorlalți factori care duc la îngrășarea părului și astfel  ameliorăm problema sau chiar  scăpăm de ea.

Primul pas este ne dăm seama ce greșeli facem în îngrijirea părului. Ia în considerare aceste greșeli des întâlnite și soluțiile pentru fiecare dintre ele. Dacă le vei evitapărul tău îți va mulțumi!Nu îți descurci părul înainte de șamponare

Un păr excesiv de încurcat și de încărcat cu produse de styling are nevoie de ajutor. Așadar, nu uita: descurcarea părului înainte de șamponare ajută foarte mult la curățarea și îngrijirea corectă a acestuia. Ceea ce înseamnă și că îl poți manevra și coafa mai ușor.

Aplici greșit balsamul de păr

Părul tău are nevoie de îngrijire pentru a-l păstra hidratat și sănătos, dar expresia „ce-i prea mult strică” poate fi aplicată cu siguranță în acest caz. Dacă balsamul intră în contact cu scalpul, asta poate contribui la îngrășarea părului, mai ales dacă ai un scalp uleios, pentru  balsamurile de păr conțin ingrediente hidratante.

Specialiștii recomandă curățarea părului cu șamponclătirea acestuia și aplicarea balsamului doar pe jumătatea inferioară a lungimii părului, cu mai multă grijă la vârfuri.

Apa cu care te clătești este fierbinte

Ne pare rău pentru fanele dușurilor fierbinți, dar pielea scalpului se poate usca foarte tare dacă este expusă la apă fierbinte, ceea ce duce la creșterea producției de uleiuri. Așa dacă și tu folosești apă prea caldă pentru a te clăti încearcă  reduci temperatura pe cât posibil.

De fapt, dușurile călduțe sau reci la final sunt recomandate pentru a adauga strălucire părului, pentru  astfel se închid cuticulele firului de păr.

Îți freci agresiv scalpul cu unghiile

Masarea se face doar cu buricul degetelor, delicat, cu mișcări circulare, pentru a curăța scalpul de impurități și pentru a stimula ușor circulația sangvină la nivelul capilarelor.

Masând cu unghiile, vei agresa scalpul și părul, producând chiar și răni.

Îl piepteni prea rar sau deloc

Acest lucru este mai des întâlnit în cazul persoanelor cu părul creț. Uleiul din scalp se deplasează încet, pe lungimea firelor de par, astfel încât ți păstreze sănătoasă structura. Perierea ajută prin accelerarea procesului de răspândire a uleiului. Dacă ai părul creț și nu te piepteni zilnic, uleiul se strânge la rădăcina firului de par și îți lasă acel aspect inestetic.

Mai mult decât atâtdacă ai părul creț, este posibil fii tentată îl speli mai rar, deoarece el își menține textura și volumul pentru mai mult timp. Însă, acest lucru îi oferă uleiului doar o șansă mai mare se adăpostească în jurul rădăcinilor firelor tale de păr.

Folosești mereu același tip de șampon

Este bine  alternezi o dată la câteva luni șamponulcând cel pentru par vopsit, când cel pentru par hidratat. Folosește mai multe tipuri de produse, în funcție de nevoile părului, de structura lui, pentru firul și scalpul  nu se obișnuiască cu aceleași ingrediente.

În caz contrar, riști  te confrunți cu sebum în exces la nivelul scalpului și părului.

Beauty adviserii Catena recomandă șamponul Klorane cu extract de urzică de la Laboratoarele Pierre Fabre, care este un produs recomandat în special părului gras datorită acțiunii sale antiseboreice.

Șamponul facilitează descurcarea părului, este hipoalergic și, datorită extractului de urzicăreechilibrează secrețiile sebacee.

După spălarepărul rămâne mătăsos și plin de volum. Klorane șampon cu extract de urzică de la Laboratoarele Pierre Fabre, utilizat cu regularitate, previne îngrășarea părului și rărește intervalele de timp în care este necesară spălarea lui. Mai multe detalii despre produs AICI!

Text: Iulia Mirică