Barba, intre moda si necesitate

Barba, intre moda si necesitatePurtata inca din cele mai vechi timpuri, barba era considerata semn al intelepciunii si maturitatii si impunea respect. Radacinile acestui trend, pentru ca se pare ca intotdeauna barba a fost vazuta ca un trend, amintesc de barbile lungi si ondulate purtate de asirieni si de barbile atasate fetei confectionate din fire de aur si argint purtate de vechii egipteni. Ulterior, domnitorii si inaltii dregatori isi simbolizau puterea si statutul prin barbile lungi si dese. In secolul XIX, barba a fost vazuta ca semn al rangului social si politic si definea adeptii unor aliante politice. Preotii ortodocsi purtau barba, la fel si inaltii magistrati si profesorii universitari. Astazi, barba nu mai ofera niciunul dintre aceste avantaje, ci a devenit o optiune pur estetica.

 Femeile prefera barbatii cu barba

Barbatii isi pot pune aparatul de ras deoparte pentru ca femeile se pare ca prefera barba. Barbatii care poarta barba au un aer masculin si extrovertit, insa nu trebuie exagerat cu lungimea si densitatea acesteia. Daca va bucurati ca scapati si nu veti mai fi nevoiti sa va radeti zilnic, aflati ca barba se intretine chiar mai greu. O barba neingrijita ofera purtatorului un aspect neglijent, aspect care nu este pe placul reprezentantelor sexului frumos. Daca va decideti sa va lasati barba, achizitionati-va de indata un aparat special pentru intretinere. De asemenea, aveti grija ca barba sa fie curata, moale si foarte bine delimitata.

 

Tipuri de barba mereu la moda

Cand alegi sa porti barba, trebuie sa iei in considerare mai multe aspecte, cum ar fi locul de munca, personalitatea ta, stilul vestimentar etc. Barba impune atitudine si, ca si in moda, trebuie sa porti acea barba care te lasa sa fii tu insuti. Daca esti un barbat carismatic si ai noroc sa-ti creasca par acolo unde trebuie, adopta barba ravasita. Este practica, usor de purtat si necesita ingrijire o data la 3 zile. Dintotdeauna la moda a fost barba circulara. Impune o atentie deosebita si multa grija, insa efectul vizual este uimitor. Barbatii trecuti de prima tinerete se pot bucura de fierele albe rasarite in barba. Daca vor sti sa le proportioneze, le vor transforma in atu. George Clooney este cel care a reusit sa traseze o adevarata tendinta in acest sens, devenind un trend setter la capitolul barba grizonata. Un alt tip de barba mereu la moda este barba nerasa, insa mare atentie ca de la o barba eleganta la una neingrijita pasul este foarte mic. Barba cu aspect neras este indicata barbatilor carora le creste foarte repede parul. Ciocul, desi nu se potriveste oricui, este si va fi intotdeauna in tendinte, dand purtatorului o alura cu totul si cu totul speciala si deosebita. Perciunii sunt si ei specifici barbatilor care poarta barba. Acestia se pot lega de barba si pot oferi fetei stil si un aspect ingrijit.

 

Tipuri de barba in functie de forma fetei

Barba nu trebuie sa aiba mai mult de cativa centimetri lungime. O barba mai lunga este potrivita barbatilor mai in varsta, in niciun caz tinerilor. Barbatilor cu trasaturi copilaresti le este recomandata barba, aceasta ajutandu-i sa para mai maturi. De asemenea, barbatii care au un ten urat si cu probleme pot opta cu incredere pentru barba, reusind astfel sa isi ascunda imperfectiunile. Daca ai fata patrata, atunci poarta barba si mustata, in schimb daca ai fata alungita, te va avantaja o barba lata. Barbatii cu fata ovala pot purta cu lejeritate orice tip de barba, pe cand cei cu fata rotunda trebuie sa-si lase barba mai lunga in partea barbiei si mai scurta in rest, iar o fata mica va trebui “imbracata” cu barba scurta.

 

Text: Madalina Manole