Barbatii cheltuiesc mai mult decat femeile de Valentine’s Day

-0a0a0a0aashutterstock_8976463Potrivit unui studiu realizat in Statele Unite, barbatii cheltuiesc mai mult cand vine vorba de cadouri de Sfantul Valentin in comparatie cu femeile. Potrivit cercetarii, barbatii ajung sa cheltuiasca 168.74 de dolari pe cadourile de Valentine ‘s Day, suma ce este aproape de doua ori mai mare decat cea cheltuita de femei. National Retail Federation (NRF) a raportat faptul ca, de  Ziua Indragostitilor, cheltuielile ajung la 17,6 miliarde de dolari, suma mai mare cu 10% fata de anul trecut.

Astfel, barbatii vor scoate din buzunar cam 98 de dolari pentru a oferi un cadou alesei inimii lor, in timp ce femeile sunt dispuse sa aloce doar 54 de dolari de Ziua Indragostitilor. Cu toate acestea, se pare ca celibatarii sunt mai darnici si mai preocupati in alegerea unui cadou, sumele cheltuite ridicandu-se, in medie, la 95 de dolari.

In urma studiului s-a mai constatat faptul ca oamenii vor face cele mai multe cumparaturi in acest an. Cumparaturile cuprind articole vestimentare si bijuterii.
Bijuteriile se bucura de cea mai mare atentie din partea cumparatorilor de Ziua Indragostitilor. Totalul sumei cheltuite pe inele, coliere si alte bijuterii ajunge la 4.1 miliarde de dolari, fata de 3,5 miliarde de dolari anul trecut, potrivit cercetarii.

Nici serile petrecute la restaurante nu vor avea de suferit, astfel incat patronii se asteapta sa incaseze sume de 3,5 miliarde de dolari pentru seri speciale in oras. Cumparatorii vor cheltui, de asemenea, mai mult de 1 miliard de dolari pe flori, bomboane, haine si carti.

Nici cumparaturile online nu sunt uitate, astfel incat cumparatorii vor cheltui aproape 20%  pentru articolele achizitionate de pe internet. 

 

Tu ce cadou ii faci partenerului de viata?

 

Text: Andreea Popescu